Tässä ovat uudet MasterChef Suomi -kilpailijat

MasterChef Suomen keittiö avasi jälleen ovensa, tällä kertaa uudistuneen tuomarikolmikon voimin.
MasterChef Suomen uusi kausi pyörähti liikkeelle bootcampilla 11. helmikuuta nähtävässä avausjaksossa.
Bootcampilla valittiin ne 12 kilpailijaa, jotka pääsevät mukaan kisaan. Voittajalle on luvassa 10 000 euroa riihikuivaa.
Helena Puolakka ja Henri Alén saavat tuomaristoon uutena vahvistuksena Inari-ravintolalleen Michelin-tähden hankkineen ja maailman parhaaksi valitussa ravintola Nomassa vuosia työskennelleen ravintoloitsijan ja keittiömestarin Kim Mikkolan.
Kisan aikana kilpailijoiden innovatiivisuutta testataan muun muassa tuomarien jääkaappien sisällöillä, aikakoneella, kalastamalla, tikanheitolla, japanilaisella ruokafilosofialla sekä edustusillallisella Suomen suurlähettilään residenssissä Tukholmassa.
Kilpailijoita mentoroivat monet vierailevat tähdet, kuten aiemmin kokkina työskennellyt, mutta paremmin artistina tunnettu Kasmir, ruokavaikuttaja Kia Arpia ja huippukokit Toni Toivanen ja Mikko Pakola.
Jatkoon päässeet kilpailijat:

Mallinakin työskennellyt Darina on joogaohjaaja, joka tykkää vapaa-ajallaan ruoanlaiton lisäksi maalata tauluja. Darinan perheeseen kuuluu puoliso ja kolme lasta. Muutamia vuosia sitten lihansyönnin jättänyt Darina pitää kasvisruokavaliotaan inspiraation lähteenä ennemmin kuin rajoittavana tekijänä.
MIIKKA YLÖNEN, 31, HELSINKI

Miikka rakastaa urheilua ja ruoanlaittoa. Tällä hetkellä hän hakee terveelliseen ruokavalioonsa inspiraatiota ruoanlaittoon korealaisesta keittiöstä, koska siellä Miikkan lempiraaka-ainetta lihaa tarjotaan paljon useiden lisukkeiden kanssa, mutta kuitenkin terveellisesti, makuja unohtamatta.
IINA KARPPINEN, 29, OULU

Iina on iloinen ja rempseä nainen Oulusta. Koulutukseltaan Iina on terveystieteiden maisteri, ja hän tekee töitä terveysteknologian parissa. Perheeseen kuuluvat poikakaveri sekä villakoira Taavi. Yläasteiässä Iina asui kaksi vuotta Espanjassa, joten hänen keittiössään valmistuvat usein erilaiset espanjalaiset tapakset.
SAMULI SEPPONEN, 37, HELSINKI

Suomen kovimmaksi MasterChef-faniksi itseään kutsuva Samuli on leveästi hymyilevä ilopilleri, jonka perheeseen kuuluvat avovaimo ja pieni poika. Ylivoimaisesti isoin ja rakkain harrastus on ruoka sen kaikissa muodoissa. Jos Samuli ei ole valmistamassa ruokaa, hän vähintään ajattelee sitä tai suunnittelee jotain ruoanlaiton ympärille järjestettävää illanistujaista, ellei ole liian kiireinen ravintolabongaamisen parissa tai katsomassa kokkiohjelmia.
SOFIA HÄMÄLÄINEN, 26, TIKKAKOSKI

Sofia on intohimoinen suomalaisuuden ystävä. Suomalaisuutta hän suosii erityisesti ruoanlaitossa, jossa hän pyrkii valmistamaan kaiken itse ja korvaamaan ruokaostoksilla kaiken ulkomailta tuodun kotimaisilla vaihtoehdoilla. Sofian perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta.
JOUNI RASK, 60, HELSINKI

Jouni asuu puolisonsa ja kahden kissansa kanssa Helsingissä. Vapaa-ajallaan hän viettää paljon aikaa mökillään ja yrittää löytää aikaa perhokalastukselle ystäviensä kanssa. Tällä hetkellä Jouni on tykästynyt tekemään erilaisia fingerfoodeja, mutta myös maailman eri keittiöiden maut kiehtovat innokasta amatöörikokkia. Viime kauden bootcampin epäonnistuminen jäi kaivelemaan Jounin mieltä ja nyt hän päätti tulla näyttämään mitä oikeasti osaa.
SAMU MAJANDER 48, TAMPERE

Tatuointi- ja lävistysyrittäjänä työskentelevän Samun perheeseen kuuluvat vaimo ja 4-vuotias poika. Samu ilmoitti jo lapsena itsevarmasti äidilleen alkavansa isona ranskalaiseksi kokiksi ja luki koulussa pitkän ranskankin tätä varten. Kokkia hänestä ei tullut, eikä ranskalaistakaan, mutta ruoanlaitto ja intohimo sitä kohtaan on säilynyt läpi koko elämän. Samu kävi jo edellisellä kaudella yrittämässä mukaan MasterChef Suomi -kilpailuun, mutta tuolloin tie nousi pystyyn bootcampilla.
TAIJA ANDERSSON, 50, LEPSÄMÄ

Taijan perheeseen kuuluvat mies sekä aikuiset lapset. Säännöllisin väliajoin lapset kutsutaan kotiin äidin valmistamien ruokien pariin ja kokoontumaan saman pöydän ääreen. Ruoanlaittajana hän pyrkii käyttämään kotimaisia ja selkeitä raaka-aineita, mutta tykkää kuitenkin näperrellä, sillä hänelle on tärkeää, että annos ei pelkästään maistu hyvältä vaan myös näyttää kauniilta. Lepsämän power ladyn ruokaunelmana olisi voida jonain juhlapäivänä valmistaa ruokaa vähävaraisille perheille.
VALTTERI PENTTILÄ, 33, ESPOO

Valtteri on seikkailunhaluinen myyntivastaava Espoosta. Arjessa hänellä on mukanaan kumppani ja Ylva-niminen tiibetinspanieli. Luonnossa liikkuminen on Valtterille tärkeää, ja sienestys onkin yksi hänen suurimpia intohimojaan. Kalastusharrastuksen ansiosta mökillä nautitaan aina tuoretta kalaa.
ERIKA SIPPONEN, 34, FORSSA

Erika asuu vaimonsa ja suomenlapinkoiransa kanssa. Hän työskentelee jätealan yrityksessä laboratorioteknikkona. Erikalle on tärkeää käyttää ruuanlaitossa tuoreita raaka-aineita. Erika tekee ruokaa fiiliksellä. Hän ottaa resepteistä lähinnä kypsennysaikoja, tekniikoita ja teoriapohjaa, mutta muuten hän varioi reseptejä oman mielensä mukaan.
MARKKU LAMMINEN, 43, ESPOO

Lihatukussa kehityspäällikkönä työskentelevän Markun ruoista nauttivat kotona vaimo ja kaksi lasta. Markun harrastukset liittyvät kaikki vahvasti ruokaan. Vapaa-aika kuluukin ruoanlaiton lisäksi ruokamatkailun, eräilyn ja kalastuksen parissa. Lihan ja kalan käsittely kuuluu Markun ehdottomiin vahvuuksiin, ja erityisesti aasialainen ruokakulttuuri ja sen maut ovat tämän kulinaristisen perheenisän mieleen. MasterChef-keittiössä Markulta ei motivaatiota puutu, sillä hän putosi viime vuoden bootcampilta aivan kalkkiviivoilla.
JOHANNA MANNINEN, 43, TUUSULA

Johanna työskentelee asiakkuuspäällikkönä ja asustaa Tuusulassa aviomiehensä ja poikansa kanssa. Viime kauden bootcamp-pettymyksen jälkeen Johannan poika ei antanut äitinsä luovuttaa vaan patisti yrittämään uudestaan. Kesäisin ja syksyisin sienestäminen täyttää Johannan vapaa-aikaa unohtamatta viherkasvien hoitoa ja hyötykasvien viljelyä.
MasterChef Suomi 11.2. klo 20 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.