fbq
muodin huipulle

Tässä ovat Muodin huipulle -kilpailijat

MTV:llä alkaa Muodin huipulle -ohjelman uusi kausi 2. helmikuuta 2023.

Muodin huipulle -ohjelmassa 10 lahjakasta muotisuunnittelijaa mittelee erilaisissa haastetehtävissä taitojaan kehittäen. 

Miisa Grekovin juontaman ohjelman kilpailijoita ohjaa mentori Sofia Järnefelt. Muotiasiantuntija Sami Sykkö arvioi vakiotuomarina asuja vierailevien tuomareiden kanssa.

Minttu Räikkönen Muodin huipulle -ohjelman tuomariksi – juontajana somevaikuttaja Mmiisas

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kisassa 10 muotisuunnittelijaa kilpailee voitosta ja paikasta muodin valokeilassa. Hän saa palkinnoksi 10 000 euroa, oman mallistonsa myyntiin Stockmann-tavarataloon ja useita muiden yhteistyökumppaneiden tavarapalkintoja. Voittaja saa käyttöönsä myös viestintätoimiston, joka valmentaa häntä kehittämään omaa brändiään. 

Lauri Järvinen, 27, Tampere

Laurin suunnittelutyyli on sukupuolirajoja rikkovaa minimalistista, tummaa avant-gardea sekä värikkäitä printtejä ja painokuoseja tamperelaisittain.  
Avainsanat: Unisex, ekologinen, eettinen. 

muodin huipulle

Kaisa Turtiainen, 35, Savonlinna

Kaisan suunnittelussa värit, tarinat ja perinteiset suomalaiset käsityötekniikat yhdistyvät riemukkaiksi ja mukaviksi käyttövaatteiksi. Huoleton taiteilija rakastaa hämmästyttää ja ilahduttaa vaatteillaan, ja on luotsannut omaa vaatemerkkiään jo 12 vuoden ajan.
Avainsanat: Leikkisyys, lempeys, tarinallisuus. 

muodin huipulle
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Krista Virtanen, 27, Helsinki

Krista on suunnittelija, jolle muutos on kaiken keskiössä. Suunnittelijana vastuullisuus on hänelle itseisarvo ja hän rikkoo töissään symmetriaa epäsymmetrialla. 
Avainsanat: Monikäyttöisyys, muokattavuus, vastuullisuus, tarinallisuus, orgaanisuus. 

muodin huipulle

Markus Aejmelaeus, 27, Helsinki

Markuksen suunnittelussa keskeisiä elementtejä ovat värien ja tekstuurien yhdistely, muotokieli ja monikäyttöisyys.
Avainsanat: Hempeä, eroottinen, eteerinen.  

muodin huipulle

Jarkko Karppinen, 23, Lahti

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suunnittelijana Jarkko pyrkii haastamaan katsojan käsitystä miesten pukeutumisesta ja siitä, mikä on "sallittua". Jarkon visuaalinen maailma on hänen omien sanojensa mukaan ”vähän dark place”.
Avainsanat: Sukupuoleton (genderless), synkkä, kierrätysmateriaalit.

muodin huipulle

Pali Albin, 26, Helsinki 

Palin suunnittelussa luonteenomaista on vallitsevien rakenteiden ravistelu sekä totuttujen ajatusmallien esittely uusissa ja yllättävissä yhteyksissä. Hän pyrkii usein luomaan keskusteluja ilmiöiden välillä sekä tutkimaan kiinnostavia jännitteitä, joita syntyy eri tyylien kohdatessa. Palin töissä tärkeässä roolissa ovat tasapaino, rytmi sekä erityisen huomion kiinnittäminen väreihin ja yksityiskohtiin.  
Avainsanat: Dekonstruktio, ristiriidat, huumori. 

muodin huipulle

Riikka Manni, 32, Tampere

Riikka on retrofuturistinen hattarapunkkari, joka rakastaa intensiivisiä värejä. Sirkustausta näkyy suunnittelussa funktionaalisuutena ja iloisesti vinksahtaneena leikkisyytenä.
Avainsanat: Retrofuturistinen, eloisa, värikylläinen, ilotteleva.

muodin huipulle

Sakari Säämäki, 23, Helsinki

Sakari on klassisiin linjoihin nojaava itseoppinut suunnittelija, joka yrittää aina keksiä jotain uutta designeihin. Suunnittelijana hänelle on tärkeää vaatteen monikäyttöisyys sekä tuotteen kestävyys. 
Avainsanat: Klassinen, tyylikäs, kaupallinen, hauska. 

muodin huipulle

Antèro Kabongo, 42, Hyvinkää 

Antèro on suunnittelijana vahvasti inspiroitunut nuorisosta ja katukulttuurista ympäri maailmaa. Hänen suunnittelemat vaatteet ovat erilaisten kulttuurien ja tyylien remiksaamista.  
Avainsanat: Katumuoti, custom made, minimalist, kestävä muoti.  

muodin huipulle

Anna Palmén, 28, Helsinki

Anna suunnittelee tyylikkäitä ja viehätysvoimaisia vaatteita, joissa yhdistyy herkkyyttä ja voimallisuutta sekä värien käyttöä. Suunnittelijana hänelle tärkeitä arvoja ovat työnlaatu sekä kestävä kehitys. 
Avainsanat: Voimallinen, tyylikäs, kaunis.

muodin huipulle


Muodin huipulle MTV3:lla alkaen 2.2.2023.
 

Seuraa meitä somessa