fbq
Mikko Alanen

Tänään tv:ssä: Miljonääriäidit-ohjelma sekoitti hämärästi kuolleen luksusvenekauppiaan Mikko Alasen elämän – kenen verta löytyi tapahtumapaikalta?

Liikemies Mikko Alanen kuoli 34-vuotiaana hämärissä olosuhteissa Helsingin Katajanokalla vuonna 2010. Tapausta käsitellään torstaina 15.9. TV5-kanavan uudessa Ratkaisematon tapaus -ohjelmassa. 

Alanen löydettiin elokuun 16. päivä vuonna 2010 luksusveneliikkeensä lattialta kuolleena. Lähetti oli ollut tuomassa kutsua venemessuille, kun oli huomannut lattialla makaavan Mikon. Poliisi oli hälytetty paikalle, ja Mikko oli todettu kuolleeksi. 

Aluksi tutkimukset aloitettiin kuolemansyyntutkintana. Tapahtumapaikalla oli kuitenkin merkkejä mahdollisesta henkirikoksesta. Kuolemansyytutkinta muuttui lopulta henkirikostutkinnaksi oikeuslääketieteellisen selvittelyn myötä, sillä luonnollista syytä kuolemalle ei löydetty. 

Muistatko miljonäärivenekauppias Mikko Alasen kohutun murhan? Uusi true crime -sarja repii tapauksen auki

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tapahtumapaikalta löytyi verta. Mikon dna:n lisäksi siellä oli vieraan, nähtävästi mieshenkilön dna:ta. Mikolla oli venekaupan lisäksi lukuisia eri bisneksiä, joten poliisi lähti selvittämään sitä kautta kyseisen dna:n alkuperää. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. 

Mikko oli viettänyt kuolinpäivänään lähes koko päivän Katajanokalla. Hän oli kiiruhtanut tapaamiseen liikkeeseensä, minkä jälkeen hänen oli tarkoitus mennä lounaalle naapurin kanssa. Kukaan ei tiedä, mitä tapaaminen koski, eikä Mikko ollut kirjannut siitä mitään esimerkiksi kalenteriin. Näköhavaintoja Mikosta on ainoastaan silloin, kun hän kiiruhti tapaamiseen. Kaksi tuntia ennen hänen löytämistään on kuitenkin pimennossa. 

Poliisille selvisi, että Mikolla oli ollut aviokriisi meneillään vaimonsa Maria Alasen kanssa käynnissä samaan aikaan, kun hän kuoli. Mikon läheinen kertoo ohjelmassa, että Mikon viimeisen elinvuoden sotki lähes kokonaan Miljonääriäidit-ohjelma, jossa hänen vaimonsa oli toinen päähahmoista. 

–  Se lähti menemään siinä kokonaan väärille raiteilleen, tunnistamattomana pysyvä läheinen kertoo. 

T
Maria Alanen (vasemmalla) todettiin syylliseksi törkeään kavallukseen. Ohjelmassa esiintyi myös Nina Grekin. 

Tapauksen entinen tutkinnanjohtaja kertoo ohjelmassa, että Miljonääriäidit-ohjelman kuvauksia varten Espanjaan oli viety Mikon Ferrari. Mikko oli halunnut autonsa takaisin, mutta siitä syntyi kiistatilanne. Ferrari oli vain hävinnyt. 

Mikon läheiset olivat lähteneet hakemaan Ferraria Espanjasta, mutta heille selvisi vasta paikan päällä, että se oli myyty. Myöhemmin Maria Alanen todettiin asiassa syylliseksi törkeään kavallukseen, mutta hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen, sillä oikeudenkäynti oli viivästynyt hänen osaltaan kohtuuttomasti. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mikko Alasen hämärä kuolema on edelleen tutkinnan alla, vaikka sitä ei tutkitakaan aktiivisesti. Aikaa on yhdeksän vuotta, ennen kuin kyseinen rikos vanhenee. 

Läheinen toivookin ohjelmassa, että tapausta alettaisiin tutkimaan jälleen aktiivisemmin ja ohjelmasta voisi olla jotain apua. 

Ratkaisematon tapaus torstaisin klo 21 TV5-kanavalla. 

Seuraa meitä somessa