fbq
bb

Tällaiset asukkaat muuttavat Big Brother -taloon: mukana seksityöläinen ja tasa-arvokriitikko

Big Brother Suomi -kausi starttaa sunnuntaina 4.9. Nelosella ja Ruudussa kick off -lähetyksellä, jossa taloon astelee joukko toisilleen tuntemattomia asukkaita. He elävät saman katon alla 12 viikkoa ilman yhteyttä ulkomaailmaan. 

BB-talon tulevat asukkaat ovat ikähaarukaltaan 21–59-vuotiaita. Mukana on muun muassa varastomies, kehitysvammaisten ohjaaja, seksityöläinen sekä henkilö, jonka mielestä tasa-arvoasiat ovat Suomessa jo tarpeeksi hyvällä tolalla, ettei niistä tarvitsisi enää kohkata. Edustusta löytyy ympäri Suomen hyvin erilaisista elämäntilanteista ja -katsomuksista. Asukkaiden henkilöllisyydet paljastuvat vasta sunnuntain lähetyksessä.

Big Brother -talo on tällä kaudella suurempi kuin koskaan aiemmin Suomessa. Talo on kokenut täydellisen muodonmuutoksen viime syksystä, ja uudesta talosta löytyy runsaasti tilaa ja salaisia sopukoita supatteluun ja peliliikkeiden hiomiseen.

Tällä kertaa BB-talossa kaikki on muutenkin toisin. Isoveli on päättänyt sallia pelaamisen ja taktikoinnin, mikä tuleekin näkymään kauden käänteissä. Tällä kaudella asukkaiden on tehtävä koviakin päätöksiä ja peliliikkeitä, jos mielivät voittaa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 Näkökulma: Suomen Big Brother mullistuu täysin - uusi sääntö muuttaa lähes kaiken

Täysin uutta on myös se, että kausi on jaettu ennen finaalivaihetta kolmeen osaan, joista ensimmäinen vaihe alkaa heti sunnuntaina. Mitä nämä vaiheet pitävät sisällään, selviää tarkemmin sunnuntain kick off -lähetyksessä. 

bb

Talon tapahtumat nähdään koosteena joka ilta Nelosella. Koostelähetysten juontajina vuorottelee uusi parivaljakko Janni Hussi ja Sami Kuronen, joiden johdolla edellispäivän tapahtumat käydään läpi ja keskustellaan Big Brother -ilmiöstä vieraiden kanssa. 

Perjantaisin on luvassa uudenlainen nimeämislähetys, joka koostuu pelkästään edellisen päivän tapahtumista. Nimeämislähetyksissä selviää, ketkä talon asukkaista päätyvät häätöäänestykseen ja keneltä he ovat saaneet nimeämispisteensä. 

Uusille BB-juontajille sataa kritiikkiä: "Voisi kyllä välillä vaihtaa naamoja"

Vakiovieraina Jannin ja Samin juontamissa koostelähetyksissä nähdään joka viikko viime kauden voittaja Jasmiina Yildiz, BB-konkari Niko Saarinen, radiotoimittaja Kim Sainio sekä toimittajat Laura Haimila ja Laura Friman

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suplassa BB:tä käsitellään joka arkipäivä Cristal Snow'n ja Sanna Pikkaraisen juontamassa BB-podcastissa. Podcast ilmestyy Suplaan joka arkiaamu klo 07. Cristal ja Sanna vierailevat myös viikottain Nelosen koostelähetyksissä.

BB-viikon huipentaa sunnuntaisin Nelosella Anni Ihamäen juontama suora lähetys, jossa koko mennyt BB-viikko kääritään pakettiin ja yksi tai useampi asukas häädetään talosta. 

Näin BB-voittaja Jasmiina aikoo käyttää voittorahansa

Seuraa meitä somessa