fbq
suoratoistoSuomen pankkikriisistä tv-sarja Rosvopankki – traileri julki
Suomen pankkikriisistä tv-sarja Rosvopankki – traileri julki

Rosvopankki on saanut innoituksensa Suomea 1980- ja 1990-lukujen taitteessa kohdanneen pankkikriisin tapahtumista. Elisa Viihteen alkuperäissarja nähdään Elisa Viihde Viaplayssa 12.3.

Rosvopankki on tositapahtumien innoittama, 1990-luvun alun pankkimaailmaan sijoittuva poliittinen draamatrilleri, jonka ohjaa Matti Kinnunen. Päärooleissa nähdään Amanda Pilke (rahoitustarkastaja Salla Nurminen) ja Pekka Strang (SKOP:n Christopher Wegelius). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät muun muassa Hannu-Pekka Björkman ja Wanda Dubiel. Sarja on kuvattu Helsingissä ja Tallinnassa. 

Tarinassa vastavalmistunut taloustieteen tohtori Salla Nurminen saa ensimmäisen työpaikkansa Pankkitarkastusvirastosta. Hän haluaa pistää ojennukseen pankit, jotka pelaavat kasinopeliään kovalla riskillä. Salla saa valvottavakseen SKOPin, ja tutustuu pankin karismaattiseen toimitusjohtajaan Christopher Wegeliukseen.

Päästyään isojen pöytien ja koko Suomea koskevien ratkaisujen ääreen Sallan oma kunnianhimo ottaa vallan. Hän ajautuu sekä ammatilliseen että henkilökohtaiseen umpikujaan, eikä enää tiedä, kehen voi luottaa. Kulisseissa pelattava peli johtaa lopulta aina vallan ylimmille portaille asti. 

– 90-luvun lama oli kokemus, joka muutti koko kansakunnan psyykettä. Ajanjaksossa on myös samoja piirteitä kuin nykyisessä koronakriisissä, ja kuten kaikissa suurissa kriiseissä, hallitun todellisuuden illuusio murtuu, Matti Kinnunen kommentoi tiedotteessa.

Rosvopankki on valittu Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailuun, jossa palkitaan vuoden paras sarjakäsikirjoitus. 

Lue myös: Pohjolan laki -sarjan uudella kaudella Eeva Benson nousee johtoon – ”Hän joutuu rakentamaan identiteettinsä uudelleen”

Rosvopankki Elisa Viihde Viaplayssa 12.3. 

27.01.2023 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Mojo Erämetsä/Elisa Viihde

Seuraa meitä somessa