fbq
suoratoistoSofia Belórf puhkeaa kyyneliin lukiessaan Katiska-tuomionsa
Sofia Belórf puhkeaa kyyneliin lukiessaan Katiska-tuomionsa

Korona esti Sofia Belórfia viime vuonna juhlimasta kolmekymppisiään ulkomailla, joten tänä vuonna hän suuntaa Marbellaan viettämään tuplasynttäreitä eli yhdistettyjä 30- ja 31-vuotispäiviään. Edellisestä käynnistä on ehtinyt vierähtää jo puolitoista vuotta, ja etukäteen hirvittää, vyöryisivätkö muistot yhteisestä elämästä Niko Ranta-ahon kanssa Espanjassa elävinä mieleen.

Tällä kertaa seurana ovat mm. Sofian nykyinen miesystävä Stefan “Stefu” Therman sekä hänen luottoystävänsä Elisa. Syntymäpäivien lisäksi Espanjan-loman ajalle sattuvat pääsiäinen sekä ensimmäisen Katiska-oikeudenkäynnin tuomioiden julistaminen. Tv-sarjassa Sofia odottaa tietoa yksin pation sohvalla peittoon kääriytyneenä ja joutuu lukemaan tuomiostaan iltapäivälehden nettisivuilta.

– Jotenkin ahdistaa nähdä Nikon naama ja kaikki ne asiat täällä taas, hän nyyhkyttää.

– Ja ehkä ironista on, että olen taas täällä Marbellassa, mistä kaikki alkoi. 

Sofia kertoo, että koko viikko Espanjassa on ollut itkuinen, pienetkin jutut ovat saaneet vedet silmiin.

– Se johtuu varmasti tästä, hän miettii.

– Nikon puolesta harmittaa, että hän pilasi oman elämänäsä ja samalla aika monen muunkin, Sofia sanoo.

Belórfin tuomio on 80 päivää ehdollista vankeutta.

– Se muuttuikin yht'äkkiä tavallaan helpotukseksi, sillä mullehan haettiin kahdeksan kuukauden tuomiota, hän sanoo. Hoviin ollaan kuitenkin valittamassa.

Tunnelma loma-asunnolla on kireä, sillä Stefu on viettänyt iloista lomailtaa aamukolmeen Sofian jännittäessä kotona tulevaa tuomiotaan ahdistuneena. Aamulla krapulaisen miehen tuki ei kiinnosta, ja kina on valmis.

16-osaisesta Sofian salaisuudet-sarjasta tulee discovery+-suoratoistopalveluun kaksi uutta jaksoa viikossa aina maanantaisin.

Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Solar Republic