fbq
suoratoistoMieheni vaimo on draamasarja petetyistä vaimoista: "Tällaista tarinaa ei ole tehty"
Mieheni vaimo on draamasarja petetyistä vaimoista: "Tällaista tarinaa ei ole tehty"

Draamasarja Mieheni vaimo julkaistaan Areenassa 7.1. ja TV1-kanavalla 9.1. alkaen. Tarinassa liikemies Ahti saa Tallinnan-laivalla sairaskohtauksen. Sairaalaan häntä saapuu kaksi naista, joista kumpikin sanoo olevansa Ahdin puoliso ja lasten äiti. Kun mies kuolee, tämän valheet lävähtävät vaimojen silmille. 

Kahdeksanosaisen draamasarjan keskiössä on kaksi petettyä, leskeksi ja yksinhuoltajaksi jäänyttä naista. Katri (Pirjo Lonka) on viisikymppinen kotiäiti, joka asuu ylellisessä omakotitalossa Helsingin Kulosaaressa yhdessä 16-vuotiaan poikansa kanssa. Suomalais-virolainen Evelin (Sara Soulié) on puolestaan kolmekymppinen 8-vuotiaan tyttären äiti. He asuvat idyllisessä puutalossa Tallinnan Kalamajassa. 

Kun kummankin mieheksi paljastuva Ahti (Kristo Salminen) yllättäen kuolee, hän jättää jälkeensä suuren surun, talousvaikeuksissa olevan yrityksen ja tuhat kysymystä.

– Tällaista tarinaa ei ole tehty. Asetelma on kauhean raikas, niin ennennäkemätön. Se on näyttelijänä ihan mahtavaa, Pirjo Lonka kiittelee.

Alkujärkytys on molemmilla naisilla suuri. Tilannetta on mahdotonta uskoa todeksi. 

– Siinä on monta juttua, kun Katri alkaa vertailla itseään toiseen ja miettiä, miten tämä on mahdollista. Toinen nainen on kuitenkin 20 vuotta häntä nuorempi. Sen lisäksi, että tällainen tilanne paljastuu, siinä on miljoona asiaa, mitä alkaa miettiä, Lonka muistuttaa.

Sarjassa ei aleta selvittää, miten Ahti on kaksoiselämänsä rakentanut ja miksi, vaan siinä keskitytään enemmän nykyhetkeen ja kahden naisen elämään tragedian jälkeen.

– Selitystä kaikelle ei koskaan saada. Ainoa, joka tietää jotakin, on se toinen nainen, koska mies ei ole enää kertomassa. Se on yksi tarinan hienouksista. Ainoastaan naisilla on se tieto keskenään. He ovat toistensa ainoat tiedonlähteet.

Katkerasta alkuasetelmasta huolimatta Katrin ja Evelinin välille muodostuu lopulta erikoinen ystävyys ja riippuvuus. Hyvin pian selviää, että Ahti on pantannut molempien kodit ison lainan vakuudeksi kehittääkseen uutta innovaatiota. Kotiäitinä elänyt Katri joutuu ottamaan firman johtoonsa surun ja järkytyksen keskellä. Firman talousvaikeuksien vuoksi naisten ainoaksi vaihtoehdoksi jää myydä Tallinnan koti ja muuttaa saman katon alle Kulosaareen. Lisäksi tähän erikoiseen yhteisöön kuuluvat isänsä menettäneet lapset. 

Naiset käyvät tarinassa läpi monenlaisia tunteita: paitsi surua, myös vihaa, katkeruutta, pettymystä ja kostonhalua.

– On ihanaa, kun on paljon tunteita. Saa oikein näytellä. Ihmiset joutuvat sarjassa hurjiin tilanteisiin. Asioitahan voi tietysti näytellä niin monilla eri tavoilla. Itkisikö tämä tässä, vai olisiko hän lamaantunut? Jossakin kohtaa toimii parhaiten se, kun kukaan ei sano mitään. On hyvä, että luotetaan naisten väliseen kontaktiin. Siihen, että he vain ovat.

Mieheni vaimo julkaistaan Yle Areenassa 7.1.2022. Yle TV1:ssa sarja nähdään 9.1.2022 alkaen.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Yle