fbq
suoratoistoMatkapuhelinjätti Nokiasta kertova sarja sai poikkeuksellista huomiota maailmalla – Varietyn toimittaja matkusti lopulta Suomeen sen perässä
Matkapuhelinjätti Nokiasta kertova sarja sai poikkeuksellista huomiota maailmalla – Varietyn toimittaja matkusti lopulta Suomeen sen perässä

Keväällä 2022 C Morella julkaistaan odotettu Made in Finland -sarja.  Kyseessä on tositapahtumiin perustuva draamasarja matkapuhelinjätti Nokian ensimmäisistä askeleista kohti maailmanlaajuista menestystä vuosina 1988–1990.

Tarinan keskiössä ovat nuoret ja neuvokkaat asianajajat, nerokkaat insinöörit ja ajan hermolla oleva johtaja, joiden rohkeus pelasti koko yhtiön. Pääosissa nähdään Satu-Tuuli Karhu, Aku Sipola, Oona Airola, Sampo Sarkola ja Emil Kihlström.

Lue myös: Psykoroolien mestari Sampo Sarkola muuntautuu seuraavaksi Jorma Ollilaksi

Minna Haapkylä on yksi sarjan tuottajista yhdessä Tiina Pesosen kanssa.

Sarja on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla. Käsikirjoitetun sisällön päällikkö ja Made in Finlandin tuottaja Minna Haapkylä kertoi Telian ja C Moren mediatilaisuudessa, että he olivat saaneet kuvauspaikalle myös toimittajan maailmanlaajuisesta amerikkalaislehdestä Varietysta. 

– He (Variety) olivat julkaisseet aiemmin pienen jutun sarjastamme. Toimittaja kertoi, että se keräsi niin paljon kiinnostusta ja kommentteja, joten heidän oli pakko lähettää toimittaja kuvauspaikalle tänne Suomeen.  

– Toimittaja kertoi, että on työskennellyt lehdessä jo 15 vuotta ja käynyt ainoastaan kerran aiemmin kuvauspaikkavierailulla muualla. Hän oli todella myyty, kun tuli kuvauspaikalle, Haapkylä jatkaa. 

Nokian legendaarinen Mobira Cityman 900 tuli myyntiin vuonna 1987. Sen hinta oli 24 000 markkaa.

Sarjaa ei ole modernisoitu nykyaikaan, vaan siinä halutaan näyttää maailma matkapuhelinjätin alkuajoilta 1980-luvulta. Tämä toi kuvauksiin omat haasteensa rekvisiittojen osalta. 

Nokian puhelimien lisäksi kuvauksiin piti hankkia Motorola-merkin matkapuhelin vuodelta 1991. 

– Mistään maailmasta ei tahtonut löytyä juuri kyseistä puhelinta, vaikka etsimme kaikki mahdolliset nettikaupat. Lopulta löytyi kuitenkin yksi malli, joka oli tosin aavistuksen erilainen mitä tarvitsimme. Sen ominaisuuksia selvitettiin insinöörien avulla, jotta saimme selville, käykö se juuri siihen kohtaukseen. Oli se aikamoinen show, Haapkylä muisteli. 

Made in Finland C Moressa keväällä 2022. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.11.2021 16:07 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Rabbit Films, Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa