fbq

Seikkailija Bear Grylls avautuu elämästään – erikoinen episodi sai rakastumaan vaimoonsa

Seikkailija Bear Grylls kertoo Louis Theroux’n haastattelussa erikoisista ensitreffeistään, tv-työnsä täpäristä tilanteista sekä ajastaan sisäoppilaitoksessa.

Palkittu brittijournalisti Louis Theroux jututtaa uuden Louis Theroux: Tähtihaastattelut -sarjansa jaksossa seikkailija Bear Gryllsiä. Yle Areenasta jo löytyvä osa nähdään TV2:lla 19. kesäkuuta.

Lontoossa syntynyt selviytyjäsankari, juontaja ja kirjailija Bear Grylls tunnetaan lukuisista tv-sarjoistaan, joita ovat muun muassa Running Wild with Bear Grylls, Hiuskarvan varassa sekä Ultimate Survival.

Liuta täpäriä tilanteita

Louis Theroux: Tähtihaastattelut -jakson aluksi Bear Grylls vie Louisin vie yksityissaarelleen. Sarjoissaan hengenvaarallisissa tilanteissa nähtävä Bear tekee samaa myös kotioloissa. Hän hyppelee jyrkänteellä ja näyttää leuanvetotankonsa, joka sijaitsee hurjassa paikassa. 23-vuotiaana Mount Everestille kivunnut Bear on ollut myös SAS-erikoisjoukoissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Bear kertoo Louisille, että ei aluksi lämmennyt idealle tv-työstä, mutta vaimo kannusti.

– Ohjelman tekeminen hermostutti, itseluottamus puuttui. Sanoin, että en ole riittävän esiintymiskykyinen tv-juontajaksi.

Ensimmäinen kuvausmatka Kalliovuorilla sujui kuitenkin hyvin.

– Se ei edes tuntunut tv-ohjelman tekemiseltä. Menimme vain ja kuvasimme. Kiivettiin jyrkänteillä, hypeltiin koskiin, tehtiin hauskoja juttuja. Vaaroja kyllä oli, monia täpäriä tilanteita, Bear kertoo jaksossa.

Louis ottaa esille, että Bear on kertonut läheltä piti -tapauksia olleen peräti 21 kappaletta.

– Niitä alkoi olla liian usein. Ohjelmissa pitää rikkoa rajoja ja pyrkiä aina vain parempaan, mutta minulla on kolme poikaa, jotka silloin olivat todella pieniä. Mietin, miksi teen sellaista.

Running Wild With Bear Grylls -sarjassa Bear seikkailee julkkisten kanssa.
Running Wild With Bear Grylls -sarjassa Bear seikkailee julkkisten kanssa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lue myös:  Krista Kosonen avoimena uransa epävarmuudesta: ”Murehdin kolmen kuukauden sykleissä”

Pissaa ja kohu

Bear Gryllsin Hiuskarvan varassa -sarjassa on nähty äärimmäisiä selviytymiskeinoja, kuten pissan juomista nestehukan uhatessa. Louis Theroux tiedusteleekin Bearilta: Kannattaako pissaa juoda vai ei?

– Tietyissä tilanteissa ehkä. Vain jos elimistö on hyvin nesteytetty, mutta vettä on rajoitetusti. Jos on jo nestevajaus ja pissa on ruskeaa, sen juominen ei auta, Bear vastaa.

Sen sijaan vanha neuvo meduusan polttaman hoitamisesta virtsalla ei Bearin mukaan ole enää uusimpien tutkimustulosten valossa suositeltavaa.

Maailmankuulu seikkailija joutui vuonna 2007 kohun silmään, kun alettiin epäillä, että kaikki ohjelmassa nähdyt tilanteet eivät olleet aitoja, esimerkiksi villit eläimet eivät olisi olleet villejä. 

– Teki mieli viedä toimittajat rämpimään viidakkoon ja soille, että saisivat itse kokea sen. Mutta ei siinä mitään, kritiikki kuuluu asiaan, Bear kommentoi tapausta Louisille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Bear Grylls näyttää Louis Theroux'lle karun kauniin yksityissaarensa.
Bear Grylls näyttää Louis Theroux'lle karun kauniin yksityissaarensa.

Lue myös:  Netflixin ankarasti parjattu uudistus rantautui Suomeen – tilaajamäärä rajussa syöksylaskussa

Pyjamassa treffeille

Louis Theroux yllättyy Bear Gryllsin saaren vaatimattomasta talosta.

– Kukkulan takana ei ole mitään kartanoa vai? Tässäkö te asutte?, Louis kyselee.

Jaksossa tavataan myös Bearin vaimo Shara Grylls, joka kertoo parin ensitreffeistä. He tapasivat ystävän luona Skotlannissa, kun Bear oli lähdössä valloittamaan Mount Everestiä.

– Se oli onneton hetki rakastua. Edessä oli kolmen kuukauden matka, Bear sanoo.

Bear tuli pyytämään Sharaa ensitreffeille iltamyöhään.

– Olin kotona yhdeksän aikoihin ja jo yöpuvussa kylvyn jälkeen. Bear ilmestyi ovelleni ja halusi viedä minut ulos syömään.

– Ravintolassa takkini riisuttiin, ja olin valkoisessa pyjamassa. Vähän kyllä nolotti, Shara muistelee, Shara kertoo Louisille ohjelmassa.

Beariin huolettomuus teki vaikutuksen.

– Tajusin, että tässä on vaimoainesta. Lähti ensitreffeille pyjama päällä. Aito kauneus ei pysy piilossa. Se oli hieno hetki, Bear sanoo.

Shara ja Bear Grylls menivät naimisiin vuonna 2000.
Shara ja Bear Grylls menivät naimisiin vuonna 2000.

Sisäoppilaitos jätti jälkensä

Louis Theroux'n syvähaastattelussa selviää, että Bear Gryllsin hurjapäisen tv-imagon takaa löytyy myös epävarmuutta, joka juontuu lapsuudesta. Bear meni 8-vuotiaana sisäoppilaitokseen, mikä oli vaikeaa sekä hänelle että hänen vanhemmilleen.

– Kehitin keinoja selvitä pahasta mielestä ja pelosta. Joissain kouluissa minua kiusattiin. En suurentele asiaa, ei se ollut maailman kauheinta. Mutta oli hankalia hetkiä. Nyt tajuan, että olin liian pieni selviämään sellaisista peloista.

Lisäksi Bear kertoo Louis Theroux: Tähtihaastattelut -sarjan jaksossa muun muassa isänsä kuolemasta ja paljastaa, miksi lopetti aloittamansa vegaaniruokavalion.

Louis Theroux: Tähtihaastattelut -sarjan kaikki osat löytyvät jo Yle Areenasta. Bear Grylls -jakso nähdään myös TV2:lla 19. kesäkuuta.

Seuraa meitä somessa