fbq
samuli

Samuli Putroa pyydettiin soittamaan vauvan hautajaisissa – avautuu lohduttomasta hetkestä tv:ssä

Tämän illan Suomi Soi -jaksossa Samuli Putro esittää koskettavan suomenkielisen tulkinnan Nick Caven Into My Arms -kappaleesta. Kappale käsittelee menetystä. Cave on menettänyt kaksi poikaansa. 

Samuli lähestyi kappaleen suomennosta siitä näkökulmasta, että hän halusi kirjoittaa Caven oman biisin henkilökohtaisesti artistille ja hänen menetyksilleen. Samuli kokee, että laulujen sanoituksissa näkyy koettu elämä, sekä oma että ystävien, ja tärkeintä on kuuntelemisen taito. 

– Mä oon ollut kerran sellaisessa tilaisuudessa, jossa vanhemmat pyysivät mua soittamaan heidän vauvansa siunaustilaisuuteen. En mä siitä halunnut ja voinut kieltäytyä. Se oli, tai on, surullisin tilanne missä mä olen koskaan ollut, Samuli kertoo jaksossa. 

Juontaja Heikki Paasonen murtuu kappaleen tulkinnan kuultuaan ja herkistyy itkuun.

Heikki Paasonen purskahtaa itkuun kesken lähetyksen – kappale lapsen kuolemasta on liikaa

suomi soi

Mira Luodilla on myös omakohtaista kokemusta tästä suuresta surusta ja ahdingosta. Hänen poikansa sydän on pysähtynyt kolme kertaa.

– Vein mun nuorimman poikani Jorviin päivystykseen. Siitä se napattiin kaukalossa multa, ja kerrottiin, että häntä elvytetään. Jäin yksin tai mulla oli vielä koira ja muut lapset mukana, ja olin aivan sekaisin, enkä tajunnut, että mitä nyt tapahtuu, kun hänet vietiin niin äkkiä, Mira kertoo. 

 Tämän jälkeen Mira sai päivystyksestä taksikortin, ja hänet ohjatiin lastenklinikalle. 

– Taksikuski höpötti kaikenlaista, mutta siitä lähti päälle... Mun teki mieli huutaa sille taksikuskille, mutta istuin hiljaa. Mä en tiennyt, että onko mulla lasta. 

– Kun pääsin sinne lastenklinikalle, niin Urho oli saatu elvytettyä ja se oli hengissä. Mä otin sen syliin ja sitten se sydän pysähtyi uudestaan. Hoitajat olivat poissa ja mä jäin sen lapsen kanssa yksin. Juoksin sinne käytävälle ja huusin, että tulkaa pelastamaan mun lapsi. Mä huusin niin paljon, kun musta lähti ääntä. Silloin kaikki oli niin hidasta, että en pysty kuvailemaan, kun tuntui, että kukaan ei kuule tai näe mua, ihan kuin olisin jossain tyhjiössä. Mutta kuitenkin, he saivat sydämen taas elvytettyä, Mira kuvailee aiheen osuessa syvälle. 

Suomi soi Nelosella ja Ruudussa perjantaisin. 
 

Seuraa meitä somessa