fbq
Riitta Havukainen

Riitta Havukainen jäi eläkkeelle - pikantti kommentti Venla-palkinnoista: "Sama kuin sadan metrin aidat"

Jouluna TV1:ssä päättyneen Paratiisi-sarjan päätähti Riitta Havukainen odottaa vuodesta 2023 hieman leppoisampaa, sillä hän jäi vuoden lopussa eläkkeelle Helsingin Kaupunginteatterista, jossa on ollut töissä kiinnityksellä lähes 40 vuotta.

– Nyt teen töitä niin kauan kuin haluan ja jaksan tehdä. Teatterityö on aika kuluttavaa ja raskasta hommaa. Etenkin jos sattuu olemaan isompi rooli, elämään ei oikein muuta mahdu, Riitta tietää.

Riitta sanookin, että hänellä on takataskussa hyvä pinkka ihmisiä, jotka aikoo tavata kahvittelun tai lounaan merkeissä nyt, kun siihen on vihdoin aikaa.

– Tarkoitus on viettää nyt vähän eri lailla sosiaalista elämää, mutta kiireettömästi ja siten, ettei ole koko ajan väsynyt. Aion nukkua kunnolla, lukea kirjoja ja istua hevosen selässä, Riitta suunnittelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Samaan syssyyn hän myöntää, että aikoo kyllä jatkaa vähän töitäkin, joita ilman ei osaa ainakaan vielä olla. Tämä lieneekin hyvä uutinen Paratiisi-sarjan faneille, sillä sen kakkoskauden loppuratkaisu viittaa selkeästi siihen, että sarjaa aiotaan vielä jatkaa.

– Kovasti ihmiset sitä kyselevät ja itsekin toivon kolmoskautta. Vielä ei ole lentolippuja varailtu, mutta toiveikkain mielin lähden vuoteen 2023, Riitta toteaa sarjan jatkokuvioista.

Riitta Havukaisen tähdittämä ylistetty Paratiisi-sarja jatkuu – toinen kausi paljastaa elinkaupan Aurinkorannikolla

Riitta voitti sarjan ykköskaudesta parhaan naispääosanesittäjän palkinnon Kultainen Venla -gaalassa vuonna 2020. Nyt hän on jälleen ehdolla Kultaisen Venlan saajaksi samasta roolista.

– Onhan tämä ehdokkuus yllättävää ja ilahduttavaa, mutta samalla vähän hämmentävääkin olla toiseen kertaan ehdolla samasta sarjasta. Miellän kyllä niin, että vaikka olenkin sarjan keulakuva, niin ehdokkuus tulee kyllä koko työryhmälle, Riitta toteaa.

Ehdokkuus on kuitenkin tällä kertaa ehkä jopa kovempi saavutus kuin ensimmäisellä kaudella, sillä tänä vuonna Kultaisia Venloja ei jaeta enää erikseen mies- ja naisnäyttelijöille, vaan pääosapalkinnosta kilpaillaan yli sukupuolirajojen.

– Vaikka samalla palkittujen määrä puolittuu, niin tämä on hyvä askel kohti tasa-arvoisempaa maailmaa. Itseäni on aina hieman häirinnyt se, että kun nuo pääosanesittäjien palkintojen jakamiset on jätetty gaalan loppuhuipentumaksi, niin juuri se miespalkinnon jakaminen on aina ollut se viimeinen juttu ja ikään kuin gaalan kohokohta. Vähän sama kuin urheilussa miesten sadan metrin aidat, Riitta miettii.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Riitta ei ole vielä alkanut miettiä asuvalintojaan gaalaan, joka lähetetään suorana lähetyksenä MTV3:lla perjantaina 20.1. Toki hän aikoo juhlaan osallistua. Aiemmin hän ollut gaalassa paitsi vieraana, myös jakamassa palkintoja sekä väliesiintyjänä Eija Vilpaksen kanssa Fakta homman Hansuna ja Pirrenä.

– Kultainen Venla on kiva tapahtuma, joka tuntuu nykyään olevan hieman raittiimpikin kuin takavuosina. Mutta sama suuntaus näkyy juhlissa yleensäkin ja itsellänikin, Riitta sanoo.

Parissa edellisessä gaalassa juhlatunnelma olikin hieman kortilla, koska koronan takia gaalat toteutuivat erikoisjärjestelyin ja vasta keväällä. Esimerkiksi keväällä 2020 vieraat kävivät gaalassa kahdessa osassa väentungoksen välttämiseksi, ja ruokatarjoiluja oli turha etsiä.

Tässä ovat Kultainen Venla 2022 -ehdokkaat – nyt valitaan myös vuoden juontaja

Seuraa meitä somessa