fbq
A Sun

Ravisteleva Netflix-draama A Sun on väkevä osoitus taiwanilaisen nykyelokuvan elinvoimasta

Netflixin valtava omien elokuvien levitysvalikoima hukuttaa välillä syövereihinsä ajankohtaisia helmiä, joita tavallinen kuluttaja ei löydä välttämättä koskaan ilman ulkopuolista opastusta.

Juuri tällainen tapaus on taiwanilaisen Chung Mong-Hongin ohjaama A Sun, joka voitti tärkeimmät Taiwanin Oscarit eli Kultainen hevonen -palkinnot Taipein elokuvajuhlilla 2019. Seuraavana vuonna A Sun oli myös yksi ennakkosuosikeista nousemaan viiden ehdokkaan joukkoon kansainvälisen elokuvan Oscar-kategoriassa.

Ravisteleva ja tunteikas perhedraama alkaa silmittömällä väkivallanteolla, johon nuori A-Ho (Wu Chien-Ho) syyllistyy parhaan ystävänsä kanssa. Teko vie A-Hon nuorisovankilaan, jonne saapuu myös uutinen hänen tyttöystävänsä raskaudesta.

Pojan isä A-Wen (Chen Yi-wen) on ladannut kaikki odotuksensa vanhimpaan poikaansa, lääketieteelliseen pyrkivään A-Haoon (Greg Han Hsu), jolla ei ole kunnon suodatinta käsitellä maailman pahuutta. Pian uusi tragedia koettelee perhettä, mikä tuhoaa ja uudelleenrakentaa A-Wenin maailmankuvan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös kuvaajana ansioitunut Chung Mong-Hong luo vaikuttavan kaleidoskoopin perheestä ja yhteiskunnasta, rikoksesta ja rangaistuksesta, sekä surusta, anteeksiannosta ja lunastuksesta.

A Sun

Ennen kaikkea A Sun on vahva osoitus taiwanilaisen nykyelokuvan vapaana virtaavasta elinvoimasta, joka sykkii eri tahtiin valtionsensuurille alisteisen kiinalaiselokuvan kanssa.

Skottitrilleri Calibre on yksi Netflixin salaisista helmistä – Stephen King kirjoitti innostuneen tviitin

Draama. O: Chung Mong-Hong. N: Wu Chien-Ho, Chen Yi-wen, Samantha Shu-Chin Ko, Greg Han Hsu. (Yangguang puzhao, Taiwan 2019). 156 min. Netflix

Seuraa meitä somessa