fbq
Mainos-Harri

Putouksen parhaan sketsihahmon luonut Aku Sipola hämmentyi voitostaan - näyttelijän lupaus faneille: "Mainos-Harrin voi bongata keikoilla"

Viihdeohjelma Putouksen 15. kauden sketsihahmokilpailun voittajaksi tv-yleisö äänesti mainoslauseilla kommunikoivan Mainos-Harri Moilasen alias Aku Sipolan

Toista kertaa Putouksessa näytellyt Aku oli hämmentynyt voitostaan, jota ei omien sanojensa mukaan osannut odottaa.  

Pate Mustajärvi näyttää Ukraina-konsertissa herkän puolensa: "Ajattelen niitä kakaroita"

– Tuntuu tosi absurdilta. Vaikea sanoa muuta kuin, että on tosi outo mutta hyvä olo, Aku kuvailee tuntojaan livelähetyksen jälkeen. 

Mainos-Harri
Putouksen viimeisen lähetyksen päätyttyä Aku Sipola hyrisi tyytyväisyyttä.  – Tuntuu huojentuneelta, vapauttavalta ja tosi hyvältä.

Mainos-Harri ei ollut Akun ensimmäinen hahmo kilpailussa. Kauden alussa hän lähti kokeilemaan onneaan jenkkiläisellä bisnesmies Long Johnsonilla, mutta tämän matka tyssäsi toiseen lähetykseen. 

– Olin huojentunut, kun Long Johnson tippui. Se hahmo ei vaan lähtenyt, eikä sitä ollut kiva tehdä. Oli kiva saada uusi yritys ja tehdä Mainos-Harri, näyttelijä kertoo. 

Kari Mutanen ja Mainos-Harri
Köpillä oli viime syksynä idea mainosmieshahmosta, mutta hän vaihtoi sen porilaiseen liikunnaopettajaan Kari Mutaseen, joka pääsi hopeasijalle sketsihahmokisassa.

Aku paljastaa, että voittajahahmon idea lähti alun perin toiselta Putous-tähdeltä Köpi Kalliolta. Hän oli maininnut syksyllä näyttelijäporukalle mainosmiehen, joka hokee mainosäänellä ”eikä siinä vielä kaikki”. 

– Kun sitten Johnson tippui, soitin Köpille ja kysyin, olisiko mahdollista lähteä työstämään eteenpäin hahmoa. Meillä on molemmilla matala soundi, jolla saa hyvin mainosääneen. Eli Köpille kuuluu kreditit Mainos-Harrin alkuperäisestä havainnosta, Aku kiittelee. 

Äänityöskentely on tuttua ammattinäyttelijälle. Akun komea ääni on huomioitu myös yritysmaailmassa.

– Teen jonkin verran mainoksia. Ei Mainos-Harri ole aivan tuulesta temmattu hahmo, Aku kertoo.

Putous
Aku on tyytyväinen toiseen Putous-kauteensa. – Tavallaan kun ei odota hirveästi mitään, silloin asiat aina   vastaa odotuksia, näyttelijä toteaa.

Tiukan Putous-kauden jälkeen Aku aikoo keskittyä lomailuun. Faneille tiedoksi, että viihdeohjelman päätyttyä hän ei suinkaan hautaa hassunhurmaavaa Mainos-Harria. 

– Jos tulee hahmokeikkoja, niin niillä voi minut bongata. Ja jos ei löydy hahmokeikkoja, niin aina voi palkata hahmokeikalle, Aku naurahtaa.

The Batman 2:en kuvaukset alkavat syksyllä – tämä odotetusta jatko-osasta jo tiedetään

Seuraa meitä somessa