fbq
Samuli Edelmann Poromafia

Poromafia-sarjaa tähdittävällä Samuli Edelmannilla on yksinkertainen haave: ”Toivon, että ääni kestää loppuun asti”

Näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmann tähdittää 26. tammikuuta alkavaa C Moren uutta alkuperäissarjaa Poromafia. Samuli Edelmann esittää Lappiin sijoittuvassa rikossarjassa vankilasta vapautuvaa Sameli Nelihankaa, moottorikelkkajengiläistä, jota odottavat äidin hautajaiset.

– Brita, suvun matriarkka, jättää jälkeensä perinnön, jolla suvun maat jaetaan. Testamentti repii perheen hajalle ja alkaa valtataistelu Samelin isää vastaan. Lisäksi käsitellään sitä, voiko rakkaus voittaa vuosikymmenen takaiset valheet suhteessa vanhaan rakastettuun. Sameli on tahtomattaan tällaisessa tilanteessa, selvittämässä elämäänsä, Samuli Edelmann tiivistää sarjan idean.

Poromafian kuvaukset ilahduttivat Samulia, sillä sarjan tekoa ehdittiin odottaa monta vuotta.

– Sarjan tekeminen oli tosi hauskaa. Siihen yhdistyi myös sellainen täyttymys, että viimeinkin me pääsimme tätä tekemään. Siitä on aikaa jo varmaan yli kuusi vuotta, kun Pete Eklund osti tämän kirjan oikeudet.

Samuli kuvailee Poromafia-sarjan miljöötä ainutlaatuiseksi.

– Käsikirjoittaja-ohjaaja Mika Kurvinen on luonut upean maailman. Oli ihanaa olla Mika Kurvisen käsittelyssä ja ohjauksessa. Tämä oli kaiken kaikkiaan vain positiivinen kokemus. Aake Kalliala näyttelee minun isääni ja olemme vanhoja kavereita. Tässä on paljon kaikkea kaunista, Samuli kertoo.

Poromafia-sarjassa käydään taistelua niin rahan, koston kuin rakkaudenkin puolesta.

– Sarjan henkilöhahmot ja maailma jotenkin koskettavat minua. He kaikki yrittävät tehdä parhaansa selviytyäkseen ja se heidän yrityksensä selviytyä on jotenkin koskettavaa, Samuli luonnehtii.

Myös kuvausmaisemat keräävät näyttelijältä kehuja.

– Lappi on toinen todellisuus. Rakastan sitä, Samuli sanoo.

Poromafia-sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat myös muun muassa Rea Mauranen, Anna-Maija Tuokko, Olavi Uusivirta, Antti Reini, Rune Temte, Kaija Pakarinen, Mikko Kouki ja Paavo Westerberg. Sarjassa esiintyy myös ruotsalainen Mikael Persbrandt (Beck), joka esittää Samelin vanhaa ystävää Staggea, jonka puoleen Sameli kääntyy taistellessaan isäänsä vastaan.

Poromafia, Samuli Edelmann, Mikael Persbrandt, Anna-Maija Tuokko, Aake Kalliala
Poromafian päärooleissa nähdään myös Mikael Persbrandt, Anna-Maija Tuokko ja Aake Kalliala.

– Mikael on fantastinen ja maaginen näyttelijä. Oli upeaa kohdata hänen kanssaan näyttelijöinä.

Anna-Maija Tuokko esittää Poromafiassa Sara Poikkipäätä, joka on kilpailevan maanomistajan tytär ja Samelin entinen rakastettu.

– Anna-Maija on upea näyttelijä, jonka kanssa on hirveän helppoa ja hauskaa tehdä töitä. Hän on ihmisenä hyvin positiivinen. Onkin kiinnostavaa nähdä kupliva ja pirteä ihminen tällaisessa aika paljon tummemmassa roolissa, Samuli sanoo viitaten Saran hahmoon.

Samuli näyttelee yhdessä Anna-Maijan kanssa myös 10.2. ensi-iltansa saavassa Skimbagirls-elokuvassa.

Venla-palkittu Laura Birn ylistää Jani Volasta: "Tarvitsemme kunnianhimoisia draamasarjoja"

Samuli Edelmann Anna-Maija Tuokko
Samuli Edelmann ja Anna-Maija Tuokko esittävät Poromafiassa ex-rakastavaisia.

Keikkamatkalla Poriin haastattelun Katsolle antanut Samuli Edelmann esiintyi tammikuussa Pori Sinfoniettan konsertissa, jossa hän lauloi kappaleita isänsä Toni Edelmannin sävellyksiin perustuvilta Vaiheet-albumeiltaan.

– Olen ollut 34 vuotta ollut tien päällä ja saanut laulaa lauluja suomalaisille. Se tuo selvästikin iloa minun elämääni, Samuli pohtii.

Taiteilija paljastaa, että kesällä on luvassa comeback.

– Silloin, kun ensimmäinen iso hitti Peggy tuli, meillä oli Helsinki Sound Machine -niminen bändi. Seitsemän vuotta kierretiin Suomea nuorina poikina. Me teemme comebackin tulevana kesänä nyt kohta 30 vuoden tauon jälkeen. Vedämme vanhoja hittejä vanhalla soundilla. Samuli kertoo innostuneena.

Urallaan paljon saavuttanut näyttelijä-laulaja ei osaa nimetä yksittäistä unelmaa.

– Toivon, että ääni kestää loppuun asti ja että saan tulevaisuudessakin tehdä ihanien ihmisten kanssa töitä, hän sanoo.

Poromafia -sarja alkaa C Moren suoratoistopalvelussa 26. tammikuuta.
 

Seuraa meitä somessa