fbq
podcastAudiodraama: Nylon Beatin tarina alkoi ala-asteen pihalta – uutta tietoa rakastetusta yhtyeestä
Audiodraama: Nylon Beatin tarina alkoi ala-asteen pihalta – uutta tietoa rakastetusta yhtyeestä

Ensi vuonna tulee kuluneeksi jo 20 vuotta supersuositun Nylon Beat -yhtyeen hajoamisesta. Jonna Geagean,44, ja Erin Anttilan, 44, ystävyydestä ja urasta kertova audiodraama julkaistiin torstaina 30.6. 

Audiodraama on myös tarina aikuistumisesta ja artistiksi kasvamisesta 1990-luvulla, kun aika oli hyvin erilainen kuin tätä nykyä. 

Jonna ja Erin tutustuivat toisiinsa ala-asteen pihalla. Madonnaa ja esiintymistä rakastavista ystävyksistä kasvoi kykykilpailun kautta Suomen tunnetuin pop duo. Nylon Beatia rakastettiin ja vihattiin. Yhdeksän vuotta ja yli puoli miljoonaa myytyä levyä myöhemmin Jonna ja Erin joutuvat valinnan eteen. Toinen on ohitse – ystävyys vai yhteinen musiikkiura?  

Audiodraaman käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemi kertoo Ylen tiedotteessa syntyneensä samana vuonna kuin Nylon Beatin laulajat.

Käydessään lävitse lähihistoriaa hän huomasi, miten maailma on muuttunut. 

– Jonna ja Erin ovat kahlanneet aikamoisten ennakkoluulojen umpihangessa saadakseen olla mitä ovat. Rohkeus, huumorintaju ja ainutlaatuinen ystävyys ovat heidän tarinansa peruskivet. Nylon Beatin tarinassa rakastan sitä, miten keveys on vastavoima elämän raskaudelle eikä synonyymi pinnallisuudelle. Nauru puhdistaa ja voimaannuttaa, kun muu maailma murjoo. Tyttöjen välinen ystävyys kestää viimeiseen asti, käsikirjoittaja toteaa. 

Lue myös: Jonna Geagea otti etäisyyttä Nylon Beatiin: Emme ole Erinin kanssa mustasukkaisia

t
Kuvassa Jonna (Fanni Noroila) ja Erin (Sonja Kuittinen).

Draamassa Jonnaa Näyttelee Fanni Noroila ja Eriniä Sonja Kuittinen. Molemmat kertovat olleensa lapsesta saakka Nylon Beat -faneja. 
Rooleissa: Fanni Noroila (Jonna Kosonen), Sonja Kuittinen (Erin Koivisto), Juha Pulli (Ilkka Vainio), muissa rooleissa mm. Mika Piispa (Risto Asikainen) , Maria Järvenhelmi (Asikaisen vaimo Stiina) ja Maruska Verona (Jonnan ja Erinin ystävä Mira). Anna-Leena Sipilä ja Carl-Kristian Rundman (Jonnan vanhemmat).

Mä haluun olla Nylon – tarina Jonnan ja Erinin ystävyydestä -audiodraaman lisäksi Yle Areenaan ilmestyy 10.7. neliosainen Nylon-Suomi – miten tyttöenergia muutti yhteiskuntaa? -podcast.

30.06.2022 20:15 | Teksti: Katson toimitus, tiedote | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa