fbq
suomi soi pate mustajärvi

Pate Mustajärvi kertoo tv:ssä viinanhuuruisista vuosistaan: ”Sitten mentiin lataamoon”

Nelosen uusi musiikkiviihdeohjelma Suomi Soi alkaa perjantaina 5. toukokuuta. Sarjassa Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta, Mira Luoti ja Samuli Putro esittävät tunnettuja kansainvälisiä hittejä uudenlaisina versioina suomeksi käännettynä.

Perjantain avausjaksossa Pate Mustajärvi kertoo avoimesti syöksykierteestään 2000-luvun alussa. Pate ei sitä suoraan sano, mutta tuolloin uutisoitiin hänen viinanhuuruisista esiintymistään.

– Kun syöksykierre alkoi, et sinä sitä itse huomaa. Me, minä ja minun bändini teimme kymmenen vuotta töitä, että kaikki Suomessa tietää keitä me olemme. Sitten minulle tapahtui se mitä tapahtui. Se syöksykierre… Sitten mentiin lataamoon, Pate kertoo jaksossa.

 Pate Mustajärvi tarttui vihdoin tv-pestiin Suomi soi -sarjan myötä – ”Olen kategorisesti kieltäytynyt kaikista tarjouksista”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pate sai vakavan sairauskohtauksen keikkabussissa, joka oli matkalla kesäfestarille. Keikka peruttiin viime hetkillä ja heidän tilalleen pyydettiin esiintymään Mira Luodin ja Paula Vesalan silloinen yhtye PMMP.

– Sinä lähdit ambulanssilla ja meidät pyydettiin esiintymään teidän tilallenne. Ei ollut helppo paikka. Ei ollut helppoa esiintyä festarikansalle, kun ei tiedetty miten sinun käy, Mira muistelee tilannetta.

– Minulla oli siihen aikaan lempinimi, Sika-Antero. Toinen lempinimi oli Porno-Pate. Ei niitä aikoja pidä hävetä. Jos sitä ei olisi tapahtunut, olisin kuollut, Pate sanoo suoraan.

Pate on kertonut muun muassa Vesa Kontiaisen kirjoittamassa Popeda – Nelkytä vuotta -historiikissa, että romahdusta seurasi kuukauden mittainen hoitojakso, jonka aikana laulaja pääsi irti alkoholista.

Suomi Soi alkaa Nelosella ja Ruudussa 5. toukokuuta klo 20.00.

Seuraa meitä somessa