fbq
veitola

Näin tuotantoyhtiö vastaa kohuun Maria Veitolan seksuaalisesta häirinnästä Yökylässä-ohjelmassa

Maria Veitola paljasti aiemmin Instagramissa joutuneensa seksuaalisesti häirityksi Yökylässä Maria Veitola -ohjelman kuvauksissa.

Maria on vastaillut katsojien kysymyksiin Instagram-tilinsä stories-osiossa koskien Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaansa. Eräässä kysymyksessä häneltä tiedusteltiin, onko hän kohdannut Yökylässä-kuvauksissa häirintää, seksuaalista tai muunlaista.

– Juuh, valitettavasti kyllä. Myös seksuaalista, Maria vastasi.

Kyseinen julkaisu ei ole enää näkyvillä Marian Instagram-profiilissa.

Marian turvallisuus nousi puheenaiheeksi myös aiemmin keväällä, kun hän oli ohjelmassa rock-muusikko Andy McCoyn vieraana. Andy käyttäytyi häntä kohtaan uhkaavasti, ja Maria kertoi myöhemmin kuvausten olleen hänelle traumaattinen kokemus, jonka jälkeen hän tarvitsi ammattiapua.

Maria Veitola tarvitsi ammattiapua vierailtuaan Andy McCoyn luona: ”Yksi raskaimmista reissuistani”

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa tuottavan Moskito Televisionin toimitusjohtaja Riina Kullas kommentoi, että tuotantoyhtiö huolehtii mahdollisimman hyvin työryhmän turvallisuudesta, mutta tarkemmin hän ei voi prosessia avata turvallisuussyistä.

Yökylässä Maria Veitola -tuotannossa ongelmatilanteet ovat olleet erittäin harvinaisia. Siitä huolimatta turvallisuuskysymykset on aina syytä ottaa varmuuden vuoksi huomioon, Kullas toteaa.

Viimeisimmän tasa-arvobarometrin (2017) mukaan yleisimpiä naisten kokemia seksuaalisen häirinnän muotoja olivat kahden edellisen vuoden aikana olleet kaksimieliset vitsit ja härskit puheet tai asiattomat vartaloon tai seksuaalisuuteen kohdistuvat huomautukset, jotka muodostivat kyselyyn vastanneilla yli puolet häirintäkokemuksista.

Muita koettuja häirinnän muotoja olivat fyysinen lähentely ja seksin ehdottaminen epäasiallisessa yhteydessä. 

Maria Veitolalta järkyttävä paljastus – koki seksuaalista häirintää Yökylässä-kuvauksissa

Seuraa meitä somessa