fbq
Man on Fire Denzel Washington

Muistatko Denzel Washingtonin kovaotteisen toimintaelokuvan Koston liekki? Nyt Netflix tekee sen pohjalta sarjan

Denzel Washington tähditti ohjaaja Tony Scottin (Top Gun – lentäjistä parhaat, True Romance) loistavaa sovitusta A. J. Quinnellin kivikovasta rikosromaanista Man on Fire, joka julkaistiin 1981.

Vuonna 2004 valmistuneessa elokuvassa Washington esittää entistä CIA-agenttia, John Creasya, joka ryhtyy rikkaan perheen yhdeksänvuotiaan tyttären henkivartijaksi Méxicossa. Empaattinen tyttö sytyttää elämänhalun loppuunpalaneessa miehessä. Kun pahin käy toteen Creasy päättää jäljittää kaappaajat ja tappaa kaikki tekoon liittyvät henkilöt.

Scottin elokuva on rankka kuvaus pyyteettömästä rakkaudesta ja sen vimmaisella voimalla roihuavasta vihasta ja kostosta. Koston liekki -nimellä Suomessa tunnettu filmi lanseerasi Washingtonille kakkosuran toimintatähtenä, jonka evoluutio on jatkunut vahvana The Equalizer -leffoissa.

Huipputrilleri suoraan blu-raylle: Denzel Washington jahtaa sarjamurhaajaa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nyt Netflix on sovittamassa Quinnellin Creasy-kirjojen pohjalta uutta sarjaa, jonka pääkäsikirjoittajana ja showrunnerina toimii viimeksi Halo-sarjan Paramount+:lle kehitellyt Kyle Killen. Kahdeksanosainen sarja pohjaa Man on Firen lisäksi vuoden 1992 toiseen Creasy-romaaniin The Perfect Kill.

Kaikkiaan brittiläinen Quinnell (1940-2005) ehti kirjoittaa viisi Creasy-dekkaria, joista osat 3-5 The Blue Ring, Black Horn ja Message from Hell ilmestyivät perätysten 1993-1996. Tämä tarkoittaa, että Netflixillä riittää tarinamateriaalia myös mahdolliseen kakkoskauteen.

Tony Scottin ohjaama Koston liekki on katsottavissa Disney+ sekä Prime Video -palveluissa.

Seuraa meitä somessa