fbq
Julia Roberts, Dwayne Johnson, Tom Hanks, Jennifer Lawrence, Orlando Bloom ja Ben Stiller

Monen tähden ura alkoi television miniroolista: Julia Roberts Miami Vicen assarina ja Brad Pitt rakastui Dallasissa – katso nostalgiset videot

Julia Roberts päätti ryhtyä näyttelijäksi pian lukion jälkeen, vaikka ehtikin aloittaa opiskelun Georgian yliopistossa ennen kuin suuntasi New Yorkiin.

Julia teki mallin töitä kustantaakseen näyttelijäkurssinsa. Ensimmäisen roolinsa hän nappasi 1987, mutta joutui tekemään useita minirooleja ennen läpimurtoleffojaan Teräskukat ja Pretty Woman.

 Sini-koira ilmestyi MTV:n vaalikeskusteluun – pöydällä olleet herkut kiinnostivat politiikkaa enemmän

Julia Roberts
Julia oli 21-vuotias napattuaan Miami Vice -roolin.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yksi minirooleista oli vuonna 1988 vierailu Miami Vicen neljännellä kaudella jaksossa Mirror Image, jossa hän esitti huumekartellipomon sihteeriä.

Tinja Poola paljastaa, mihin käytti Rikkaat ja rahattomat -viikolla rahansa: itselle vaatteita, festarilippu, imuri…

Pienin askelin lähti käyntiin toisenkin supertähden Brad Pittin ura Hollywoodissa.

Brad Pitt
Brad esiintyi Dallasissa vuosina 1987-1988.

Brad lähti opiskelemaan journalismia ja mainontaa, mutta pari viikkoa ennen valmistumistaan hän päätti jättää Missourin ja ryhtyä näyttelijäksi. Hän muutti Los Angelesiin, otti näyttelijätunteja ja teki hanttihommia.

Monen katsojan ensimmäiset muistikuvat nuoresta Bradista ovat rakastelukohtauksesta Susan Sarandonin ja Geena Davisin tähdittämässä hittielokuvassa Thelma ja Louise

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Neljä vuotta aiemmin Brad esitteli näyttelijälahjojaan legendaarisen Dallas-sarjan 11. kaudella. Neljässä jaksossa hän esitti Jenna Waden (Priscilla Presley) Charlie-tyttären (Shalane McCall) poikaystävää Randya.

– Suosikkilemmenkohtaukseni oli Dallasissa. En usko, että minulla oli edes vuorosanoja, kieriskelin vain heinissä, Brad on muistellut. 

Nuorille syttyi kuvauksissa romanssi, ja Brad seurusteli jonkin aikaa tuolloin 15-vuotiaan Shalanen kanssa.

Kauniit ja rohkeat -juonipaljastukset: Taylor ja Brooke löytävät yllättäen yhteisen sävelen

George Clooney

George Clooney oli lukiossa hyvä oppilas ja urheilusankari, joka tavoitteli baseball-uraa, mutta taidot eivät riittäneet ammattitasolle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Läpimurtonsa näyttelijänä George teki vuonna 1994 lastenlääkäri Doug Rossina draamasarjassa Teho-osasto, mutta edeltäville vuosille mahtui lukuisia pikkurooleja, kuten 1987 piipahdus poliisina Tyttökullat-sarjan toisella kaudella jaksossa To Catch a Neighbor.

Ben Stiller esiintyi pikkupoikana äitinsä, näyttelijä Anne Mearan tv-sarjassa sekä newyorkilaisen lastenteatterin näyttämöllä. Ensimmäisen tv-roolinsa hän teki jo 15-vuotiaana.

Ben Stiller

Päivi Lipponen rakastui 54-vuotiaaseen Paavoon ollessaan 28-vuotias: "Se oli kiehtovaa"

Vuonna 1986 parikymppinen Ben vilahtaa Kate & Allie -sarjan kolmannella kaudella Late the Rebel -jaksossa anarkistisena opiskelija-Peterinä.

Octavia Spencer

Oscar-näyttelijä Octavia Spencer kouluttautui englannin kulttuurin ja kirjallisuuden maisteriksi. Alkuun hän arkaili kameran eteen astumista näyttelijäkoulutuksen puutteessa. Octavia kuitenkin avusti leffoja, teki pieniä rooleja ja lopulta ystävänsä, ohjaaja Tate Taylorin kannustuksesta muutti Los Angelesiin 1997.

Octavia pakersi sivurooleissa 15 vuotta ennen todellista läpimurtoaan. Yksi hänen varhaisimmista töistään on vuonna 1999 vierailu sairaanhoitajan roolissa The X Files -sarjan seitsemännellä kaudella jaksossa Millenium. 

Tom Hanks

Vaikka Tom Hanks oli ujo lapsi, halusi hän roolin koulunäytelmistä. Myöhemmin muiden nuorukaisten deittaillessa Tom istui illat teatterikatsomoissa.

Successionin päätöskausi alkoi – huomasitko Sarah Snookin raskausvatsan?

Ei siis ihme, että hän haki opiskelemaan teatterialaa yliopistoon. Tom ei kuitenkaan koskaan valmistunut vaan sai nopeasti teatterifestareilta työpaikan, joka poiki lisää töitä. 

Hänen ensimmäisiä tv-roolejaan oli vuonna 1982 psykologi Dwayne Twitchell Onnen päivät -sarjan 10. kaudella jaksossa A Little Case of Revenge. Tomin karatekohtaus on tv-historian klassikko.

Orlando Bloom

Muistatko Denzel Washingtonin kovaotteisen toimintaelokuvan Koston liekki? Nyt Netflix tekee sen pohjalta sarjan

Brittisyntyinen Orlando Bloom hankki Lontoossa kaksivuotisen korkeakoulututkinnon näyttelemisestä, valokuvauksesta ja kuvanveistosta. 

Vuonna 2000 vain vuosi ennen Taru sormusten herrasta -trilogian kuvauksia Orlando piipahti rikosklassikossa Midsomerin murhat. Judgement Day -jaksossa hän esitti pikkukylän pahaa poikaa.

Jennifer Lawrence

Lapsena Jennifer Lawrence koki ulkopuolisuutta sosiaalisen kömpelyytensä vuoksi. Vasta noustuaan näyttämölle, hän vapautui ahdistuksesta ja koki onnistumisen tunteen.

Intohimo näyttelemiseen syttyi yhdeksänvuotiaana seurakunnan näytelmässä. Viisi vuotta myöhemmin perhelomalla kykyjenetsijä bongasi teinitytön ja kutsui koe-esiintymiseen.

Vanhempiensa pettymykseksi Jennifer keskeytti koulun Hollywood-haaveiden vuoksi. 

Vuonna 2006 hän pääsi ensimmäistä kertaa televisioon Monk-sarjan jaksoon Mr. Monk and the Big Game, jossa Jennifer pomppi maskottina.

70's Show

Jeremy Renner antoi ensimmäisen haastattelunsa lumiauraonnettomuuden jälkeen: ”Tekisin sen uudestaan”

Nykyään Dwayne Johnson on Hollywoodin parhaiten tienaavia miesnäyttelijöitä, mutta vielä vuonna 1999 hänet tunnettiin ainoastaan showpainija Rockina.

Teri Hatcher

Danielin syntymäpäivä muuttui painajaiseksi – sarjaraiskaaja houkutteli asuntoonsa, huumasi ja kuvasi järkyttävän teon

Ensituntuman kameratöistä Dwayne sai tuolloin vieraillessaan komediasarja 70’s Show’ssa, jonka The Wrestling Show -jaksossa hän esitti isäänsä, 1970-luvulla mainetta niittänyttä painija Rocky Johnsonia.

Lemmenlaiva
Teri on Lemmenlaivan tanssitytöistä eturivissä toinen oikealta.

Lukioiässä Teri Hatcher tähtäsi insinööriksi, mutta päätyikin opiskelemaan teatteria.

Lapsuuden tanssiharrastuksesta oli uran alussa hyötyä, sillä ensimmäiset työpaikat olivat cheerleader amerikkalaisen jalkapallon ammattiliigassa sekä tanssityttö Lemmenlaivan yhdeksännellä kaudella.

Sittemmin Teri vilahti useissa tv-sarjoissa, kuten vuonna 1989 lakisarjassa L.A. Law, jonka I’m in the Nude for Love -jaksossa hän esittää nudistiyhdistyksen jäsentä.

Emmerdalen juonipaljastukset: Meenan kujanjuoksu päättyy ja häkki heilahtaa

Seuraa meitä somessa