fbq
Mira Luoti

Mira Luoti koki jokaisen äidin painajaisen: "Kerrottiin, että häntä elvytetään"

Nelosen Suomi soi -musiikkiohjelman neljännessä jaksossa kuljetaan neljän huippuartistin elämien käännekohdissa. Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta, Mira Luoti ja Samuli Putro esittävät suomeksi kansainvälisiä hittejä. 

Samuli esittää vaikuttavasti Nick Caven kappaleen Into My Arms. Esitys vetää artistit hiljaiseksi ja Samuli kuvaileekin tekstiä surulliseksi. Tulkinnan jälkeen Heikki Paasonen herkistyy itkuun kappaleen käsitellessä lapsen kuolemaa.

Samuli avautuu murheellisesta hetkestä, kun häntä pyydettiin soittamaan vauvan hautajaisissa. Tilanteen myötä Mira jakaa henkilökohtaisen kokemuksensa, jolla oli kuitenkin onnellinen loppu. 

– Vein mun nuorimman poikani Jorviin päivystykseen. Siitä se napattiin kaukalossa multa ja kerrottiin, että häntä elvytetään, Mira kertoo. 

– Olin aivan sekaisin. En tajunnut yhtään mitään, mitä tapahtui. Hänet vietiin minulta niin äkkiä. 

Kun Mira sai lapsensa takaisin syliin, kauhu tapahtui uudelleen

– Otin hänet syliini. Sydän pysähtyi silloin uudestaan.

Lopulta lapsi saatiin vakaaseen tilaan, ja tarina sai onnellisen käänteen.

Samuli Putroa pyydettiin soittamaan vauvan hautajaisissa – avautuu lohduttomasta hetkestä tv:ssä

Esitysten myötä keskusteluaiheeksi nousee myös toivo. Miran tulkinta The Rasmuksen In The Shadows -kappaleesta herättää keskustelua mielenterveydestä ja siitä, miten syvimmästä kuopasta pääsee yli. Miralle se on musiikki, Heikki vertaakin ohjelmaa terapiaksi artistien keskustellessa aina esitysten välissä.

– Mun sisällä on paljon kuplivaa iloa ja aurinkoa niin myös semmonen musta pilvi seuraa mua. Mut sekään ei ollut se syy miksi valikoitui itselle. Mulle on hyvin paljon tapahtunut kaikkea traagista elämän aikana ja niistä on selvitty. Mä olen oppinut elämään sen mustan varjon kanssa. En mä sinne tietoisesti halua, mutta ilmeisesti välillä siellä täytyy käydä, että pääsee jatkamaan taas eteenpäin, Mira pohtii elämäänsä.

Suomi soi Nelosella ja Ruudussa perjantaisin kello 20.00
 

Seuraa meitä somessa