fbq
veitola

Maria Veitola tapaa sarjassaan polyamoristeja – monella ADHD-diagnoosi: ”Tarvii enemmän impulsseja”

Maria Veitola on toteuttanut neliosaisen dokumenttisarjan Veitola.doc yhdessä palkitun dokumentaristin Sami Kieksin kanssa. MTV Katsomossa nähtävillä olevan sarjan kolmannessa, 12.1. julkaistavassa jaksossa paneudutaan avoimiin suhteisiin ja polyamoriaan.

Maria Veitola tapaa jaksossa ihmisiä, joilla on parisuhteita useamman kuin yhden ihmisen kanssa kerrallaan. Yksi pareista on Petri ja Sanna. Petri kertoo, että Sanna on toinen hänen ydinkumppaneistaan, eli ihminen, jota kohtaan hänellä on syviä tunteita. Lisäksi hänellä on useampia muita kumppaneita. 

– Melkoinen maanpäällinen helvetti ollaan menty oikeasti läpi tässä. Varmaan kaikki vaikeudet, mitä voi olla, Petri kuvailee heidän suhdettaan.

Petri kertoo olevansa soolopolyamoristi, eli hän haluaa asua yksin. Hänellä on kalenteri, johon on merkitty eri naisille omat slotit. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Petrillä on myös tytär, jonka hän kertoo tottuneen isänsä suhdekuvioihin hyvin. Petrin äiti on kauhistellut, mitä lapsi joutuu näkemään ja kuulemaan isänsä vaihtuvissa ihmissuhteissa, mutta Petri on sitä mieltä, että lapsella on vain tavallista enemmän turvallisia aikuisia ja rakkautta ympärillään.

Petri kertoo ryhtyneensä monisuhteiseksi, sillä hän ihastuu niin helposti ihmisiin ja on päätynyt aiemmissa yksiavioisissa suhteissaan pettämään. 

– Se kuulostaa mulle siltä, että sä haluat olla vapaa ja tehdä mitä huvittaa, Maria tiivistää.

– No joo. Se on periaatteessa näin. Se on semmosta tervettä itsekkyyttä, mutta siinä ei loukata ketään. Siitä tulee se eettisyys näihin juttuihin, Petri perustelee.

Veitola.doc: Seksipositiivinen Teresia elää suhteessa kahden karskin äijän kanssa: ”Eihän minun kanssa yksi mies pärjäiskään”

veitola
Petrin ja Sannan suhteessa on ollut myös haasteita.

Hän myöntää, että myös eroja ja muuta draamaa on tavallista enemmän. Hän on eronnut vuoden aikana kolmesti. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Petrillä ja Sannalla on molemmilla diagnosoitu ADHD. Petri kertoo, että myös monella hänen polyamorisella tutullaan on sama diagnoosi.

– Aattelen sen ehkä silleen, että tarvii enemmän impulsseja, hän pohtii.

– Ehkä sit myös se, että pystyy hallinnoimaan montaa asiaa, tai jotenkin kun niitä kaistoja on päässä niin paljon, niin jotenkin ehkä kestääkin sen, että niitä ihmisiäkin on siinä, Sanna arvioi.

Sanna myöntää, etteivät Petrin uudet suhteet ole olleet hänelle aina helppoja sulattaa. Hän tunnustaa olevansa mustasukkainen, mutta arvelee sen johtuvan vain hänen omista epävarmuuksistaan. Esimerkiksi Petrin tantraseksikurssi toisen naisen kanssa tuntui hänestä pahalta. Myös Petri tunnustaa olevansa joskus mustasukkainen kumppaneistaan.

Veitola.doc: Onlyfans kohotti koulukiusatun Viivin itsetuntoa – poikaystävä kannusti tekemään pornovideoita nettiin

Veitola.doc MTV Katsomossa torstaisin.
 

Seuraa meitä somessa