fbq
Maria Lund Tähdet tähdet

Maria Lundin suurin haaste Tähdet, tähdet -kaudella oli räppääminen: ”Ihan kammottavaa!”

Tähdet, tähdet -laulukilpailu palaa televisioon muutaman vuoden tauon jälkeen 9. huhtikuuta. Sarjan kuudes ja samalla ensimmäisen kerran Nelosella nähty kausi esitettiin syksyllä 2020, ja voiton vei laulaja-näyttelijä Konsta Hietanen.

Uudella kaudella on luvassa uudistuksia. Ensinnäkään tällä kerralla ohjelmaa ei esitetä suorana, vaan jaksot on kuvattu etukäteen. Näin ollen voittaja ei selviä edellisten kausien tavoin kaikille avoimen yleisöäänestyksen perusteella, vaan jaksojen studioyleisö on valinnut joka jakson voittajan.

Mukana on myös sellaisia artisteja, jotka eivät ole profiloituneet ensisijaisesti laulajina. Mukana ovat edelliskauden voittoaan puolustava Konsta Hietanen sekä Sara Siipola, Mikael Forsby, Meiju Suvas, Sami Hedberg, Jarkko Tamminen, Lauri Mikkola ja Maria Lund.

Tähdet, tähdet -kaudelle osallistuva Sami Hedberg haluaa panostaa musiikin laatuun – ”Ihmiset olivat ihan suu auki hämmästyksestä”

Tähdet, tähdet -kisan keskeisenä piirteenä on se, että jaksoissa esitetään viikoittain vaihtuvan genren tai teeman mukaisia kappaleita. Ensimmäisen jakson teemana on Ysäribileet, kun taas toisessa osassa homman nimenä on Rockfest. Kyseisessä jaksossa tapahtuu myös ensimmäinen pudotus.

– Olin todella onnellinen, että minua pyydettiin tällä kertaa mukaan. Olen aina tykännyt tästä ohjelmasta todella paljon, koska siinä esiintyjät pääsevät näyttämään niin monia puolia itsestään, Maria kertoo.

– Esimerkiksi kolmannen kauden Arttu Wiskarista paljastui yhtäkkiä täysin uusia ominaisuuksia, Maria Lund muistelee.

Tähdet tähdet 2023
Tähdet, tähdet -kisaan vuonna 2023 osallistuvat Konsta Hietanen, Sara Siipola, Mikael Forsby, Meiju Suvas, Sami Hed-berg, Jarkko Tamminen, Lauri Mikkola ja Maria Lund.

Tällä kaudella kuvaukset tapahtuivat tiukassa parin viikon rupeamassa. Jokainen kisaaja siis harjoitteli kaikki seitsemän eri vaihtuvan teeman mukaista kappaletta valmiiksi, vaikkei välttämättä lopulta olisikaan päässyt esittämään sitä jaksossa.

– Itselleni vaikeinta oli ottaa haltuun rap eli hiphop. Ihan kammottavaa! Tykkään kyllä kuunnella hiphopia, mutta sen esittäminen on hyvin vaikeaa. Suun pitää käydä koko ajan ja samalla muistaa iso määrä lyriikkaa, Maria kertoo.

– Onneksi minulla on iso koira, joka tykkää tehdä pitkiä lenkkejä. Niiden kävelyjen aikana pystyin käymään omaa esitystäni läpi, Maria nauraa.

Tähdet, tähdet alkaa Nelosella sunnuntaina 9. huhtikuuta kello 20.00.

Seuraa meitä somessa