fbq
Mikko Alatalo

Laulukilpailulla on värikäs historia – muistatko mikä asia ärsytti Syksyn Sävelessä takavuosina?

Vuonna 1968 lanseerattu laulukilpailu Syksyn Sävel pyöri televisiossa aina vuoteen 2001 asti, jolloin kisa päätettiin korvata MTV3-kanavalla Popstars-ohjelmalla, joka puolestaan parin kauden jälkeen vaihtui suositummaksi Idols-formaatiksi.

Vuonna 2011 Syksyn Sävel palasi ohjelmistoon hyväntekeväisyyskulmalla muutamaksi vuodeksi, kunnes taas jäi uinumaan Ruususen unta ja odottamaan uutta tulemista AlfaTV:llä, joka otti kilpailun ohjelmistoonsa syksyllä 2021.

 Tässä ovat Syksyn Sävel-semifinalistit - mukana vanhoja konkareita ja uusia tuttavuuksia

Suosituimmillaan ohjelma oli 70- ja 80-luvuilla. 80-luvulla sille tehtiin jopa rinnakkaiskilpailu Kevään sävel, joka käytiin vuosina 1984–1986.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Monet kilpailun voittaneista kappaleista ovat jääneet kansakunnan kollektiiviseen ”jukeboksiin” klassikkoina. Syksyn Sävel -voittajabiisejä ovat esimerkiksi Irwinin Saint Pauli ja Reeperbahn, Lea Lavenin Ei oo, ei tuu ja Kirkan Surun pyyhit silmistäni pois.

Alkuaikoina Mikko Alatalon, Irwinin ja Erkki Liikasen tapaisten kansansuosikkien voittoputket herättivät jopa pientä närää etenkin musiikkipiireissä.

Syksyn Sävel 2022: Semifinaali 1 AlfaTV:ssä lauantaina 1.10. klo 21.00.

Legendaarinen laulukilpailu alkaa taas – tuttu sanaseppä istuu tuomaristossa

Seuraa meitä somessa