fbq
Nelonen

Lapsi esittää Riikka Purralle suoran kysymyksen rasismista – perussuomalaisten puheenjohtajalta tyhjentävä vastaus

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on vastaamassa oppilaiden kiperiin kysymyksiin Luokan edessä -ohjelmassa. Jakso nähdään Nelosella torstaina 2.3.

Lapset ovat jaksossa kiinnostuneita tietämään Purralta erityisesti perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta ja siihen liittyvistä asenteista. 

Lapset utelevat, mitä puolue tarkoittaa maahanmuuttokriittisyydellään. Purra selventää, että puolue on kriittinen maahanmuuttopolitiikkaa, eikä ihmisiä kohtaan. 

Purran mukaan perussuomalaisilla ei ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tullaan muista maista töihin ja opiskelemaan. He eivät vastusta myöskään kansainvälisyyttä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Meillä ei ole mitään sitä vastaan, että tänne tulee ulkomaalaisia ihmisiä elämään sillä tavalla, kuten Suomessa kuuluu elää. Meillä ei ole mitään ulkomaalaisia ihmisiä vastaan.

Minkälaista on elämä F1-sirkuksessa? Netflixin realitysarja paljastaa raadollisen kilpailun kulissien takana

T

Yksi lapsista esittää Purralle suoran kysymyksen. 

–  Mä pahoittelen tällaista suoraa kysymystä, mutta monet sanoo teitä perussuomalaisia rasisteiksi, niin mitä sä sanoisit niille?

– Mä sanoisin niille, että me emme ole rasisteja, Purra vastaa ja jatkaa viitaten aiempaan sanomiseensa kriittisyydestä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. 

Lapset eivät jätä Purraa kuitenkaan rauhaan aiheesta, vaan kysyvät, miltä tuntuisi, jos Suomessa olisi sota, eikä häntä haluttaisi muualle maahanmuuttokriittisyyden vuoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Eihän se hyvältä tuntuisi. Suomi on auttanut paljon ja tänne on saapunut kymmeniä tuhansia ukrainalaisia turvaan. Juuri näin se pitää ollakin. Juuri näin pitää auttaa ihmisiä. 

Luokan edessä torstaisin kello 20 Nelosella. 
 

Seuraa meitä somessa