fbq
Beforeigners

Krista Kososelle parhaan näyttelijän ehdokkuus Norjassa – näytteli muinaisnorjaksi

Krista Kosonen on napannut Gullruten-palkintoehdokkuuden Norjassa, jossa hän tähdittää HBO Maxin Beforeigners-sarjaa puhuen sekä nykynorjaa että muinaisnorjaa.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvan sarjan uusin, toinen tuotantokausi sai yhteensä seitsemän ehdokkuutta. Krista Kosonen on viikinkipoliisi Alfhildrin roolistaan ehdolla parhaan näyttelijän kategoriassa.

Muut Befoireignersin keräämät ehdokkuudet siunaantuivat kategorioissa paras käsikirjoitus tv-draamassa, parhaat visuaaliset tehosteet, paras pukusuunnittelu, paras maskeeraus, paras rekvisiitta ja paras äänisuunnittelu.

Sarjassa Alfhildr ratkoo murhatapauksia yhdessä kokeneen, mutta loppuun palaneen nykyajan rikostutkijan Lars Haalandin (Nicolai Cleve Broch) kanssa. Toisella tuotantokaudella Oslossa tapahtuu raaka murha, jolla on yhteyksiä 1800-luvun Englantiin. Tuolta ajalta peräisin oleva nainen löytyy raa’asti murhattuna, ja Lars ja Alfhildr löytävät pian itsensä selvittämästä arvoitusta, joka ulottuu yli maiden ja vuosisatojen rajojen.

Krista ei osannut norjaa lainkaan ennen kuvauksia ja opetteli kahta eri versiota kielestä murreopettajan kanssa.

Beforeigners: Krista Kosonen ihastuttaa ympäri maailmaa – faneja jopa Latinalaisessa Amerikassa

Beforeigners katsottavissa HBO Maxilla.

Seuraa meitä somessa