fbq
Eero Aho sarjassa Koskinen

Koskisesta tuli Ruudun suosituin sarja – nyt jatkoa saadaan poikkeuksellisen nopeasti

Eero Ahon esittämä komisario Koskinen esiteltiin katsojille Ruutu-palvelun puolella syksyllä 2021, ja sarjan ykköskausi esitettiin melko tuoreeltaan televisiossakin jo kevättalvella. Kausi päättyi pirulliseen cliffhangeriin: ammattirikollisen asentama pommi räjähti kirkossa, jossa Koskinen ja kollegat olivat juhlimassa häitä.

Uuden kauden alkaessa on kulunut puoli vuotta ensimmäisen kauden tapahtumista, ja Koskinen jatkaa omassa elämässään tasapainon etsimistä.

– Uskon, että katsoja pääsee sarjaan hyvin kärryille, vaikkei olisi nähnytkään ensimmäistä kautta, sarjan toinen ohjaaja Lauri Nurkse vinkkaa.

 Erika Vikman hämmästyttää näyttelijänä – mukana Koskinen-poliisisarjan uudella kaudella

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Koskinen ja tiimi kohtaavat kakkoskauden aikana muun muassa sarjahukuttajan, Kalevan Kiinanmuurin naapurustossa tapahtuvan oudon vainoamisten sarjan sekä eri puolella maata tapahtuvien hyväksikäyttöjen ja kostonhimoisen väkivallan kierteen. Päänvaivaa tiimille aiheuttavat myös tekosaarta vastustavat mielenosoittajat sekä Tampereen raatihuoneen rappusilta löytyvä ihmisen pää.

Formaatti on yhä sama kuin ykköskaudella, eli yksi tapaus käsitellään aina kahdessa jaksossa. Tarinoiden perustana on Seppo Jokisen romaanit. Esimerkiksi kauden kaksi ensimmäistä jaksoa, joista muokattiin myös toukokuussa ensi-iltansa saanut elokuva, perustuvat Jokisen romaaniin Vilpittömässä mielessä.

Vaikka sarja on myyty muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan, Riku Suokkaan kanssa sarjan ohjausvastuun jakanut Lauri ei ottanut suorituspaineita toisen kauden tekemisestä. Kuvausryhmäkin oli pysynyt samana kuin ykköskaudella, ja Laurin mukaan Koskisen pariin palaaminen tuntui siltä kuin olisi nähnyt vanhoja kavereita.

– Ajattelin, että siistiä päästä tuttuun kuvausmaailmaan, ja että pystymme parantamaan edellisestä, hän kertoili Koskinen-elokuvan ensi-illassa.

koskinen

Rikossarja Koskinen saa jatkoa – toinen kausi starttaa elokuvateattereista

Lauri kertoi saaneensa innostunutta palautetta paitsi sarjan näyttelijöiltä, myös yleisöltä. Koskinen-elokuvan ensi-iltaan osallistunut Laurin kihlattu, Salatut elämät -sarjasta äitiyslomalla oleva Tuuli Mattila sanoi myös olevansa ylpeä miehestään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jäin ihan koukkuun jo ensimmäiseen sarjaan. Näyttelin itsekin kahdessa jaksossa, mutta en ollut tunnistaa itseäni niistä! Minulla ei ole meikkiä kohtauksissa, ykköskauden toiseksi viimeisessä tarinassa palvelukodin hoitajaa esittänyt Tuuli nauraa.

Lauri Nurkse ja Tuuli Mattila.
Tuuli Mattila ja Lauri Nurkse osallistuivat toukokuussa Koskinen-elokuvan ensi-iltaan.

Rikossarja Koskinen alkaa – päätähti Eero Aholla ovela keino saada kuulustelukohtaukset aidommiksi

Koskisen kakkoskausi alkaa Ruutu+ -suoratoistopalvelussa keskiviikkona 16.6., jolloin palvelussa on nähtävä kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Niistä ensimmäinen esitetään myös Nelosella samana iltana kello 21.00. Loput jaksot ilmestyvät Ruutu-palveluun jakso/viikko -tahdilla ja esitetään Nelosella vasta myöhemmin.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Seuraa meitä somessa