fbq
Keanu Reeves taistelukohtauksessa John Wick: Chapter 4 -elokuvassa.

Keanu Reeves saa kiittää uransa pelastumista palkkatappaja John Wickin roolistaan

Keanu Reeves, 58, palaa John Wick: Chapter 4:ssä esittämään ex-palkkatappajaa, joka on taistellut ammattikuntaansa vastaan jo kolmessa elokuvassa. 

Keskiviikkona 22.3. ensi-iltansa saavassa nelososassa Wick löytää tavan kukistaa salamurhaajajärjestö High Tablen. Ennen kuin hän saa vapautensa, Wickin täytyy kuitenkin kohdata jälleen uusi vihollinen, jolla on voimakkaita liittolaisia ympäri maailmaa.

Reeves oli amerikkalaisen toimintaelokuvan kuuma nimi 1990-luvulla, kiitos Myrskyn ratsastajien (1991), Speedin (1994) ja Matrixin (1999). Kymmenen vuotta myöhemmin näyttelijän ura tuntui olevan laskusuunnassa, kun John Wick ilmestyi kuin puun takaa 2014.

Keanu Reeves aavikkokultin johtajana psykedeelisessa komediassa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Leffan juoni ei olisi voinut olla yksinkertaisempi. Entinen palkkamurhaaja suree kuollutta vaimoaan. Kun mafiapomon poika varastaa Wickin auton ja vielä tappaa vaimolta lahjaksi saadun koiran, pääsee helvetti valloilleen.

Menestyskaava jatkui vuosien 2017 John Wick: Chapter 2:ssa ja 2019 John Wick: Chapter 3 – Parabellumissa, jotka ovat luoneet hahmosta yhden viime vuosikymmenen suosituimmista toimintasankareista. Lipputulojen ja Wickin vastustajien ruumismäärän noustessa myös elokuvien pituus on kasvanut. Kun ensimmäinen John Wick kesti vain 101 minuuttia, tarjoilee neljäs leffa räiskintää ja luiden rutinaa peräti 169 minuuttia.

Katson kriitikko tyrmäsi Reevesin Matrix-uusinnan

Kaikki osat ohjannut Chad Stahelski, 54, on legendaarinen stuntti- ja taistelukoreografi, joka on työskennellyt Reevesin sijaisnäyttelijänä Myrskyn ratsastajista lähtien. Ohjaaja ja tähti ovat kuin lonkasta kiinni toisissaan. Sen kuulee myös Stahelskin arvostuksesta Reevesiä kohtaan.

– Keanu on harjoitellut taistelulajeja yli 30 vuotta ja treenannut Tiger Chenin ja Yuen Woo-Pingin opissa. He ovat alansa parhaita koko maailmassa, Stahelski ylistää.


John Wick: Chapter 4 elokuvateattereissa ke 22.3.

Seuraa meitä somessa