fbq
JUSTIMUS_attekajova_b9ae025937.jpg

Justimuksen viimeinen Duo-kausi julki: "Olemme ystäviä pakon edessä"

Yle Areenassa suurta suosiota kerännyt komediasarja huipentuu, kun kaverukset toteuttavat pitkäaikaisen unelmansa ja perustavat pelikaupan. Kaikki ei tietenkään suju poikien suuruudenhullujen suunnitelmien mukaan, ja luvassa on tuttuun tyyliin vauhtia ja vaaratilanteita, ruumiita ja räjähdyksiä. 

Pääosia Duossa näyttelevät tuttuun tapaan Juho Nummela, Joose Kääriäinen ja Sami Harmaala. Uusien hahmojen näyttelijöinä kolmannella kaudella nähdään muun muassa Saimi Kahri (Pala sydämestä), Nana Saijets (Rakkaus ja laki) ja Sebastian Rejman (Syke).

Vuonna 2009 kolmen yläasteikäisen pojan kopla ryhtyi kuvaamaan omatoimisesti sketsivideoita nettiin. Kaveruksilla ei ollut puuhassaan varsinaisia odotuksia, mutta muutamaa vuotta myöhemmin Youtubessa julkaistu musiikkivideo Lanit saavutti huiman suosion. Videota on katsottu lähes seitsemän miljoonaa kertaa.

Pienestä Haapaveden kaupungista kotoisin olevat 27-vuotiaat Juho, Joose ja Sami ovat tunteneet toisensa jo alakoulusta eli liki 20 vuotta.

– Ystävystyimme Joosen kanssa ekalla, ja meistä tuli parhaita kavereita. Sami tuli kolmannen luokan aikoihin sekoittamaan pakkaamme, Juho kertoo.

Yllättävää kyllä, koomikkoryhmä on välttynyt 13-vuotisella työurallaan pahoilta riidoilta kokonaan, vaikka tiivis yhteiselo sketsiviihteen parissa on aiheuttanut satunnaisia erimielisyyksiä. Kaikesta on kuitenkin päästy yli keskustelemalla.

– Veikkaan, että työ on mahdollistanut ystävyytemme jatkumisen. Pakonkin edessä, vaikka ei haluaisikaan, Juho heittää ilkikurisesti.

Justimusfilms-nimellä esiintyvä kolmikko on kerännyt Youtube-kanavalleen jo yli puoli miljoonaa tilaajaa, ja videoita on katsottu 190 miljoonaa kertaa.

Jo vuonna 2012 kaverusten komedia-ura sai aivan uudenlaisen tilaisuuden, kun poikkeuksellisen nuorille tekijöille tarjottiin mahdollisuutta omaan tv-sarjaan.

Justimus-nimellä tuotettua ohjelmaa esitettiin TV5:llä yhden tuotantokauden verran.

Oman sketsisarjan jälkeen komediakolmikko esiintyi ahkerasti myös muissa televisio-ohjelmissa, mutta vuonna 2019 he osuivat kultasuoneen.

Yle Areenassa julkaistiin tuolloin Duon ensimmäinen tuotantokausi, jota katsottiin aloitusviikollaan yli kaksi miljoonaa kertaa. Saavutus rikkoikin Yle Areenan katsojaennätyksen nuorten sarjojen kategoriassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juho, Joose ja Sami tekevät sketsivideoita täysin omalla kaavallaan. Miehet nimeävät kuitenkin esikuvikseen Ketosen ja Myllyrinteen sekä erityisesti Kummelin.

– Ihailemme Heikki Silvennoista ja tietty koko Kummelia. He ovat huipputyyppejä, Sami toteaa.

Heikki vieraili vuosia sitten Justimusfilmsin tuotannossa, ja myöhemmin Kummelin miehet kutsuivat pojat esiintymään omaan tv-sarjaansa.

– Uratavoitteenamme on tietyllä tavalla jatkaa Kummelin soihtua vieden, että olisimme  joskus heidän tapaansa koko kansan komediaryhmä, Juho pohdiskelee.

– Huumorimme on toki ihan erilaista, mutta Heikki on kyllä sanonut tykkäävänsä meiningistämme.

Erityisesti Joose kertoo kehujen tuntuneen merkitykselliseltä.

– On siistiä, kun tuollainen legenda kannustaa. Olen katsonut ja ihaillut Kummelia lapsesta asti tähdet silmissä, ja nyt olen päässyt tekemään Heikin kanssa samoja töitä, hän päivittelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tulevaisuudessa siintävät jo uudet suunnitelmat. 

Duo jätetään taakse osittain haikein fiiliksin, mutta meistä tuntuu, että on aika keksiä jotain uutta. Olemme kirjoittaneet nyt kolme vuotta lukioikäisiä hahmoja, ja seuraavassa projektissa on ainakin suunnitelmissa siirtyä koulumaailmasta eteenpäin muihin aiheisiin. Todennäköisesti edessä on uuden komediasarjan luominen, ja aikeissa on myös palata sketsien tekemisen pariin. Leffakin on haaveissa. 

Justimus esittää: Duo kolmas kausi Yle Areenassa 11.2.

Seuraa meitä somessa