fbq
Pääkuva

Jukka Lindström repii huumoria eduskuntavaaleista tv-ohjelmaansa: ”Kansalaisena olen huolissani”

Jukka Lindström palaa televisioon, kun Kovan viikon ilta alkaa TV1:llä 15. huhtikuuta kello 21.

Kyseessä on ajankohtaissatiiri, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista vaihtuvien panelistien ja viikon vieraiden kanssa.

– Jos verrataan Noin viikon uutisiin (2014–2017), ohjelmassa oli show-aspektia, mutta tässä sitä on aavistuksen enemmän, Jukka kertoo uudesta ohjelmasta.

Jukka on stand up -koomikko ja taustaltaan toimittaja. Hän seuraa ahkerasti politiikkaa ja kutsuu itseään politiikan penkkiurheilijaksi. Lisäksi hän on opiskellut politiikan tutkimista.

Jukka Lindströmille uusi tv-ohjelma – poliitikot saavat kyytiä

Sisäkuva
–Yle haluaa satiiria ja näkee sen tärkeänä, sanoo Jukka Lindström, joka on tehnyt Ylelle jo kolme ajankohtaissatiiria (Noin viikon uutiset, Jukka Lindströmin Sivuhistoria ja Kovan viikon ilta).
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minua houkutti toimittajana ja stand up -koomikkona se, että mitä jos lyödään samaan pöytään teräväsanaisia toimittajia ja hauskoja koomikoita, niin minkälainen kombinaatio siitä syntyy. Siinä olisi teräviä havaintoja ja hauskoja juttuja, joihin pyrimme.

Kovan viikon illan pöydän ääreen kokoontuvat muun muassa toimittaja Robert Sundman ja viestinnän ammattilainen Lotta Backlund, sekä koomikot Niina Lahtinen ja Iikka Kivi.

Keskustelu toimivaksi ja hauskaksi

Uutuusohjelman käsikirjoittajina toimii Jukan luottotiimi: Yasir Gaily, Anders Helenius, Janne Zareff ja Ursula Herlin

Käsikirjoitustiimillä on kokemusta hauskojen monologien kirjoittamisesta esimerkiksi Noin viikon uutisissa. Uutta ryhmälle oli se, miten Kovan viikon illassa käytävä keskustelu saadaan toimivaksi.

Juuri nyt Jukka tekisi satiiria Suomen ja Ruotsi Nato-polusta, joka alkoi yhdessä, mutta on jatkunut erillään. 

Sisäkuva
Jukka Lindström juonsi Noin viikon uutisia vuosina 2014–2017.

Vaalikevät hauskaa satiirikon kannalta, huolestuttavaa kansalaisena

Satiirikonkari odottaa jo innoissaan Kovan viikon illan ensimmäisen jakson kuvauksia. Erityisesti Jukkaa miellyttää ohjelman teko elävän yleisön edessä. Edelliskerrasta on kulunut jo lähes kuusi vuotta, kun Noin viikon uutiset päättyi 23. marraskuuta 2017.

– Naurun kautta olen dialogissa yleisön kanssa. Tuntuisi hassulta papattaa kameralle suoraan vitsejä, jos yleisöä ei olisi. Live-yleisön reaktiot puheeseeni tekevät tekstistä elävän, Jukka perustelee.

Sisäkuva
Jukka Lindströmin mielestä Kovan viikon illan kohdeyleisö on aikaansa seuraavat huumorin ystävät.

Kevät tarjoaa myös paljon potentiaalisia keskustelun aiheita, kuten eduskuntavaalit. Jukka luottaa siihen, että suomalaispoliitikot ja puolueet auttavat tekemään Kovan viikon illasta ”helvetin hauskan ohjelman”.

– Toiseksi, meillä on äärimmäisen mielenkiintoinen vaali- ja hallitusneuvotteluasetelma, oli se lopputulos mitä tahansa.

Jukkaa huvittaa erityisesti se, että ennen vaaleja SDP ei halunnut mennä samaan hallitukseen perussuomalaisten, eikä perussuomalaiset SDP:n kanssa. Jos sopua ei synny minkään puolueen välille, keväällä voidaan olla tilanteessa, jossa hallitusta ei muodostu lainkaan.

– Mikäs sen hauskempi tilanne satiirin kannalta. Kansalaisena olen huolissani.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yhdysvaltalaiskoomikko ylistää miljoonille seuraajilleen suomalaista Sisu-elokuvaa: ”Täyttä rautaa ja voimaa!”

Seuraa meitä somessa