Katso logo

Joonas Nordman juontamaan ruokaohjelmaa – paljastaa oman herkkupaheensa

Joonas Nordman pitelee sormissaan juustopalleroa
Mainos
Mainos päättyy

Joonas Nordmanin juontamassa Snackmasters Suomi -kisassa kokkien on keksittävä kaupasta saatavien suomalaisten suosikkiherkkujen reseptit. Keittiökisailu alkaa ensi tiistaina (2.5.) Maikkarilla.


Tässä kokkikisasassa unohdetaan kulinaristiset klassikot ja annetaan kunnia suomalaisten rakastamille valmisruuille, herkuille, naposteltaville ja välipaloille. 

Joonas Nordman kertoo kiusallisista treffeistään tv:ssä: "Mikä akka!"

Huippukokkien Karoliina Jaakkolan ja Kim Mikkolan tulee kahdessa päivässä selvittää kaupasta saatavan tunnetun herkkupalan salainen resepti ja valmistaa samanlainen tuote kotikonstein. Voittajakokin päättää asiantuntijaraati, ja kilpailua luotsaa näyttelijä Joonas Nordman.

Mainos
Mainos päättyy

Englantilaisten luoma ja kansainvälisesti menestynyt ohjelmaformaatti herätti Joonaksessa kiinnostuksen. Pikkupurtavat eli snäkit jos mikä ovat tasa-arvoisesti kaikkien kuluttajien saatavilla. 

– Osa ihmisistä käyttää niitä, osa taas haluaa elää terveellisesti eikä antaisi pirulle pikkusormea, kisaa tuomaroiva Joonas sanoo.

Joonas kertoo valmistautuneensa Snackmastersiin lapsuudesta lähtien, sillä jo tuolloin syttyi rakkaus pikkupurtaviin.

– Ohjelman tuotteista rohkenisin itse valmistaa nugetit ja pinaattiletut, vaikka ei niistä huippukokkiemme tekemien veroisia tulisi, Joonas tuumaa. 

Kim Mikkola ja Joonas Nordman studiokeittiön äärellä.
– Minä pääsen ohjelmassa vähällä. Kokit laittavat itsensä peliin, ja heille kisa on rankka, Joonas sanoo.

Ruoanlaitto on lähellä näyttelijän sydäntä. Bravuurit vaihtelevat ja uusia syntyy, kuten viime kesänä harissalohi, jonka kanssa Joonas tarjoilee kurkumariisiä ja jogurttikastiketta. 

Myös marinointi on hänen taitolajinsa. Punaisesta lihasta saa entistä mureampaa, kun sitä yön yli marinoi punaviinissä, näyttelijä vinkkaa. Myös kala ja tofu saavat lisäpotkua marinadista.

Mainos
Mainos päättyy

Jos Joonaksen uraa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se monipuolisuus. Hän nauttii vaihtelevista työtehtävistä, ja onkin päässyt tekemään monenlaista näyttelemisestä ohjaukseen, juonnoista käsikirjoituksiin.

Vuodet 2008–2012 vierähtivät toimittajana ja uutispäällikkönä, mutta lopulta intohimo näyttelemiseen vei nuoren journalistin mukanaan. Ura eteni askel kerrallaan stand up -lavoilta televisioon. 

– Minulla on aina ollut selkeä suunta, mutta asiat ovat menneet omalla painollaan. Käänteitä toki riittää, ja yksi käänne johtaa seuraavaan, mutta kuvailisin urapolkuani melko tasaiseksi, Joonas toteaa.

Komiikan Joonas tunnisti itsessään jo varhain. Oma oivallus ja ympäristön kannustava tuki auttoivat häntä valitsemallaan tiellä. 

– Näytteleminen oli ensirakkauteni. Nuorena olin harrastajateatterissa, mutta myöhemmin olen keskittynyt kameratöihin. Teatteriin en ole hakeutunut, koska ammattiteatterit haluavat työllistää alan koulutuksen saaneita, enkä itse ole käynyt teatterikorkeakoulua. 

Vielä on paljon asioita, joita Joonas haluaisi päästä kokeilemaan työssään.

– Ensi kuussa haaveeni voivat olla ihan muuta kuin tänään, ja ne saattavat liittyä muuhunkin kuin omaan alaani. Toivon, että työurani jatkuisi monipuolisena, jopa nykyistä monipuolisempana, Joonas pohtii.

Mainos
Mainos päättyy

Ensi kesän Joonas näyttelee ja lomailee. Kesäkuussa hänet voi bongata Porista Kirjurinluodon kesäteatterin näyttämöltä, jossa hän näyttelee komediassa Vaimoni on toista maata

–  Popcornit. 

– Jäätelö.

– Pizza simppeleillä täytteillä. 

– Sellainen, jossa on huonoja hiilareita ja rasvaa sopivassa suhteessa eli liikaa. 

– Lihaa tulee syötyä aika paljon. 

– Maksalaatikko rusinoilla. 

– Äidin ja isoäidin tekemänä kotiruoka.

Snackmasters Suomi tiistaista 2.5. kello 21 alkaen MTV3:lla.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan