fbq
putous_joonas_nordman_Pasi_Murto_82f54e6af4.jpg

Joonas Nordman: Huumoria pitää miettiä nykyään tarkkaan

Putouksen parhaat -ohjelmaa varten käytiin läpi satoja jaksoja, sketsejä ja sketsihahmoja ohjelman yksitoistavuotisen historian ajalta. Kun palaa ajassa kymmenenkin vuotta taaksepäin, huumoria saatettiin heittää sellaisista aiheista, joita ei enää tänä päivänä katsottaisi hyvällä. Sen juontaja Joonas Nordmankin huomasi vanhoja klippejä katsoessaan. 

– Siellä oli sellaista materiaalia, mitä ei enää voinut ottaa ohjelmaan mukaan. Ne olivat sellaisia juttuja, joita ei aika ole kohdellut niin hyvin. Mutta mitään fataalia ei osunut silmiin, hän toteaa.

Poliittinen korrektius on hiipinyt viime vuosina koomikon työhön, vaikka tarkoituksena saattaa joskus ollakin taiteilla hyvän maun rajoilla. 

– Kyllä huumoria täytyy nykyään miettiä aiempaa tarkemmin, mutta itselläni ei välttämättä ole valtavaa määrää sellaisia juttuja, jotka valitettavasti jäivät tekemättä, koska ajat muuttuivat. Ehkä juttuni eivät ole olleet niin kyseenalaisia, Nordman pohtii.

Nordmanin mukaan ajan henki toimii myös hyvänä sparraajana tehdä aiempaa parempaa viihdettä. 

– Tämä aika tuo esiin sen, mitkä jutut ovat kuluneita, nähtyjä ja vanhentuneita. Täytyy keksiä entistä oivaltavampaa ja tuoreempaa.   

Nordmanin mielestä ei ole kuitenkaan mielekästä enää muistella sellaista, jos joku on joskus loukkaantunut esimerkiksi hänen huumoristaan. 

– Tuntuu, että oli tekijä kuka vain, ei kukaan sitä pahalla tee tai halua tarkoituksella loukata. Jos näin on käynyt, siinä on täytynyt tapahtua jonkinlainen työtapaturma. 

Seuraa meitä somessa