fbq
jännityssarjaAuli Mantilan odotettu jännitysdraama Transport kuvaa piilorikollisuutta
Auli Mantilan odotettu jännitysdraama Transport kuvaa piilorikollisuutta

Auli Mantila lienee Suomen, ellei koko maailman, ainoa ohjaaja-käsikirjoittaja, joka työskentelee täysipäiväisenä kengitysseppänä.

– Olen nytkin tulossa ja menossa kengittämään hevosta, Auli kertoo puhelimitse.

Mitä ihmettä? Mantila teki vaikutuksen ensimmäisillä pitkillä elokuvillaan Neitoperho (1997) ja Pelon maantiede (2000), jotka pääsivät Venetsian ja Berliinin elokuvajuhlille. Kolmannen elokuvansa Ystäväni Henry (2004) jälkeen Mantila kirjoitti esikoisromaaninsa Varpunen ja ryhtyi tuottamaan muiden elokuvia, joukossa Juho Kuosmasen vuoden 2010 Cannes-voittaja Taulukauppiaat. Aulin viimeinen oma ohjaus on tv-elokuva Yksinen vuodelta 2008.

– Viihdyn tutkan alla, eikä identiteettini ole kiinni elokuvantekijän ammatista. Halusin palata ohjaajaksi vasta, kun löysin aiheen, joka ei jättänyt rauhaan.

Aihe löytyi Loviisassa asuvan Mantilan ajellessa päivittäin E18-moottoritiellä ja ihmetellessä ohi suhaavien kuljetusrekkojen määrää.

– Mietin, mitä niissä kuljetetaan ja kuka ne kaikki ehtii tarkastaa. EU:n perustuslaissahan taataan vapaa liikkuvuus ihmisille, pääomalle ja tavaroille. Ryhdyin lukemaan hevoskaupasta ja muistin vuoden 2013 ruokaskandaalin, jossa hevosen ja muiden nelijalkaisten lihaa löytyi elintarvikkeista. Yhtäkkiä tajusin, että tässähän on tarinan ainekset.

Sarja on kuin romaani

Transportin alussa päiväkodin ruoasta löytyy mikrosiru. Toimittaja Johanna jäljittää sirun Belgiaan, jossa sairaita hevosia lihotetaan ihmisravinnoksi. Samaan aikaan pankinjohtaja Marianne joutuu kiristyksen kohteeksi tehtyään huonon lainapäätöksen. Kolmas tarinajana seuraa kadonneen eläinlääkärin perhettä ja tapausta penkovaa vakuutustutkijaa. Rooleissa nähdään Emmi Parviainen, Pirkko Hämäläinen ja Maria Heiskanen.

– Kirjoitin roolit juuri heille. Toimin yleensä aina niin, koska minun on sen jälkeen helpompi ajatella hahmoja. Kaikki lähtivät mukaan ja pidimme lukuharjoitukset käsikirjoituksesta jo ennen rahoituksen varmistumista. Sen jälkeen kehittelimme hahmoja yhdessä.

Mantila käsikirjoitti Transportia kolme vuotta, josta puolet meni taustatutkimukseen.

– Luin paljon elintarviketulleista, hevoskuljetuksista, rahalaitoksista ja vakuutusyhtiöistä. Aiheen laajuus ja leveys sanelivat, että kyseessä on sarja eikä elokuva. Televisio on minulle muutenkin läheinen väline. Olen sen kasvattama ja pitänyt aina televisiosarjoista.

Mantila kiittelee, miten sarjat ovat kehittyneet suoratoistoaikakaudella.

– Sarjat saavat olla nykyisin rohkeita ja monimuotoisia, eikä suomenkielikään ole enää este. Sarjan tekeminen on kuin romaanin kirjoittamista verrattuna puolitoistatuntiseen elokuvaan. Se on ihanan vapauttavaa!

Uskottavuus on tärkeintä

Mantila kertoo pysyvänsä nyt elokuvien ja sarjojen tekijäpuolella, mitä kengityssepän keikoiltaan kerkiää.

– Koen olevani enemmän tekijä kuin tuottaja. Osaan myös sen homman, mutta en koe olevani yhtä hyvä kuin ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Auli pitää yhteistyöstä etenkin näyttelijöiden kanssa, mutta käsikirjoittaa mieluiten yksin.

– Olen nopeampi kirjoittamaan, kun ei tarvitse neuvotella kenenkään kanssa. Toki kehittelyvaiheessa on tärkeää kuunnella myös muiden mielipiteitä.

Mantila korostaa autenttisuuden merkitystä omissa töissään. Transportissa hän halusi myös luoda jännitystä ilman kliseisiä väkivallan instrumentteja.

– Halusin sarjan tuntuvan, että se tapahtuu tässä maailmassa, häivyttää kameran pois meidän ja katsojan väliltä. Halusin myös luoda jännitystä, joka ei perustu suoraan väkivaltaan. Se on näkymätöntä pelkoa siitä, kehen sattuu seuraavaksi ja kuinka paljon.

Merkittävä saavutus

Usean maan yhteistuotantona valmistunut Transport on jo herättänyt paljon kansainvälistä huomiota. Se on päässyt ainoana pohjoismaisena tuotantona ehdolle parhaaksi draamasarjaksi Ranskan Lillessä järjestettävään Series Maniaan. Kyseessä on yksi maailman suurimmista televisioalan tapahtumista, jonka kilpasarjaan valittiin yhdeksän projektia yli 330 joukosta. Palkinnot julkistetaan sarjan Areena-julkaisupäivänä 25.3.

– Siellä kilpaillaan tasaveroisena HBO- ja Netflix-sarjojen kanssa, joilla on kymmenen kertaa suuremmat budjetit, Auli toteaa ylpeänä.

Mantila haluaa jatkaa sarjojen parissa ja on valmis tekemään myös muiden projekteja.

– Minulla on täällä maine, että teen vain omia juttuja. Se ei pidä täysin paikkaansa, mutta koska minulle ei tarjota juurikaan töitä, keksin itse omat projektini. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä työ- ja yhteistyömahdollisuuksia tämä näkyvyys meille avaa, kun kaikkialla on huutava pula taitavista ohjaajista ja käsikirjoittajista.

Transport ilmestyy kokonaisuudessaan Yle Areenaan perjantaina 25. maaliskuuta. Kahdeksanosaista sarjaa esitetään myös TV1:ssä 27. maaliskuuta alkaen sunnuntaisin klo 21.05. Uusinnat TV1:llä maanantaisin klo 22.

21.03.2022 08:42 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa