fbq
potter

Harry Potter -tv-sarja varmistui – herätti heti kritiikkiä

Warner Bros Discovery vahvisti, että Harry Potter -tv-sarja toteutuu.

Sarjan jaksoissa käydään läpi kaikki Harry Potter -kirjat, ja se tullaan esittämään uudessa Warner Bros Discoveryn suoratoistopalvelussa Maxissa, joka yhdistää HBO Maxin ja discovery+:n. 

Max lanseerataan Yhdysvalloissa toukokuussa ja Euroopassa vuonna 2024. Harry Potter -sarjan lisäksi siellä tullaan näkemään Game of Thronesin esiosa A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. 

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että Harry Potter -sarja on vuosikymmenen mittainen ja sen näyttelijäkaarti on eri kuin elokuvissa. Yhtenä sarjan vastaavista tuottajista toimii Harry Potterin luoja, kirjailija J.K. Rowling

Harry Potter -maailman muuntamista tv-sarjaksi on pidetty osittain hyvänä. Sarjan sopeuttaminen televisioon mahdollistaisi esimerkiksi velhomaailman tutkimisen ja esittämisen perusteellisemmin, ehkä jopa Rowlingin kirjoja laajemmin. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toisaalta jotkut fanit ovat kritisoineet sitä, miksi sarja tehdään kirjojen perusteella, kun ne on jo käyty menestyksekkäästi läpi Harry Potter -elokuvissa.

Joitakin taas hiertää J.K. Rowlingin osallisuus projektissa. Fanit ovat käyneet kiivasta keskustelua Twitterissä siitä, kuinka Rowlingin mukana olo sarjassa on ”kuin märkä rätti kasvoille”. 

Rowling
J.K. Rowling on ollut viime vuosina kiistanalainen henkilö.

Syy fanien pettymykseen liittyy Rowlingin viime vuosina tekemiin lausuntoihin transihmisistä ja sukupuolten moninaisuudesta. Kyseiset lausunnot on tuomittu transfobisiksi ja edesvastuuttomiksi. Rowling ei ole pyytänyt lausuntojaan anteeksi.

Alkuperäinen Harry Potter -elokuvasarja päättyi vuonna 2011, ja sen suosio jatkuu edelleen vahvana. Kirjojen elokuvasovitukset keräsivät maailmanlaajuisesti 7,7 miljardia dollaria kahdeksassa erässä. Lisäksi Potter-imperiumi on tienannut omaisuuksia myös muilla tuotteilla, kuten helmikuussa julkaistulla Hogwarts Legacy -videopelillä, jonka tuottojen arvioidaan ylittäneen lyhyessä ajassa jo miljardin. 

Harryn silmien väri vaihdettiin ja Voldemort kukistui toisin – 20 eroa Harry Potter-kirjojen -ja elokuvien välillä

Seuraa meitä somessa