fbq
Ncuti Gatwa

Hän on uusi Doctor Who – tuttu Netflixin huippusuositusta seksisarjasta

BBC on vahvistanut, että näyttelijä Ncuti Gatwa, 29, on uusi Doctor Who. Hän korvaa vuodesta 2018 Tohtoria näytelleen Jodie Whittakerin.

Whittaker oli aloittaessaan ensimmäinen nainen, joka valittiin sarjan päärooliin. Nyt Gatwasta tulee ensimmäinen tummaihoinen pääroolin esittäjä sarjan 59-vuotisen historian aikana.

- Tämä tuntuu uskomattomalta ja on kunnia. Rooli on instituutio ja todella ikoninen, näyttelijä kertoi BBC:lle.

- En oikein löydä sanoja kuvaillakseni tuntemuksiani. Ne ovat sekoitus syvää kunnioitusta, valtavaa innostusta ja toki myös hieman pelkoa, Gatwa toteaa BBC:n tiedotteessa.

Näyttelijä kertoo roolin merkitsevän hänelle paljon ja lupasi tehdä parhaansa, jotta pystyy samaan kuin edeltäjänsä. Gatwa on neljästoista Tohtorin näyttelijä.

Ncuti Gatwa
Gatwa saapui eilen 8.5. järjestettyyn Bafta-gaalaan Lontoossa. 

Ensimmäinen suomalaissarja saa ensi-iltansa Netflixissä – näyttelijäkaartissa Cristal Snow

Scifisarja Doctor Whota on kuvattu vuosina 19631989, ja sarja palasi pitkän tauon jälkeen ruutuihin vuonna 2005. Tohtoreina sarjan uudessa versiossa on nähty Jodie Whittakerin lisäksi David Tennant, Matt Smith, Christopher Eccleston sekä Peter Capaldi.

Gatwa on aiemmin nähty huippusuositussa Netflix-sarjassa Sex Education, jossa hän esitti Eric Effiongia. Hän on saanut roolistaan myös Skotlannin Bafta-televisiopalkinnon. Sarjaa on tehty jo kolme tuotantokautta.

Gatwa nähdään Ajan Herrana ensimmäisen kerran vuonna 2023, kun uusi kausi alkaa.

Netflixin Clark-sarja kertoo, miten Tukholma-syndrooma sai nimensä – Bill Skarsgård esittää julkkisgangsteria

Seuraa meitä somessa