Hän on MasterChef Suomi -voittaja: "Ei tässä näin pitänyt käydä"
MTV:n MasterChef Suomi -finaalissa 14.5. voiton pokkasi kuuden pisteen erolla kotikokki Uudestakaupungista.
MasterChef Suomi -kilpailussa käytiin tiukka finaalitaisto kolmen amatöörikokin kesken 14. toukokuuta. Vierailevana mentorina nähtiin vuoden 2022 MasterChef-voittaja Petra Väänänen.
Voittotittelistä kisasivat helsinkiläinen myyntipäällikkö Antti, 27, Uudestakaupungista kotoisin oleva tehtaanjohtaja Marita, 61, sekä Inarin kuukasnieminen matkailualan osaaja Iina, 25.
Tehtävänä kokeilla oli tehdä sekä pää- että jälkiruoat. Molemmat ruoat pisteytettiin erikseen. Tuomarit söivät ruoat sokkoina, jotta finaali olisi reilu. Yhden pisteen etumatkan pystyi ansaitsemaan ennen tehtävää tekemällä amuche bouchen, eli pienen kerralla suuhun mahtuva suupalasen. Yhden pisteen etumatkan itselleen voitti Marita.
Antin aikomuksena oli tehdä kuhaa ja hummeria, mutta varastosta ei löytynytkään hummeria, joten hän päätti aloittaa jälkiruoalla. Jälkiruoka oli kikkailtuja jaffakeksin makuja eri muodoissa. Kuha sai lopulta kaverikseen kukkakaalipikkeleitä.
Iina teki pääruoaksi peuran sisäfileetä ja paahdettua palsternakkaa ja punajuurta. Jälkiruoaksi valikoitui sitruksinen tyrnisorbetti.
Maritan keittiössä valmistui omenakakku ja kanelijäätelö sekä pääruoaksi kana juurisellerifondantilla.
– Jokaisessa annoksessa pääraaka-aine oli erittäin hyvin kypsennetty ja hyvänmakuinen, Kape Aihinen analysoi pääruokia.
Jälkiruoat sen sijaan aiheuttivat hämmennystä. Antin jälkiruoka näytti tuomareiden silmään hyvältä, mutta sokerin puute oli iso miinus. Iinan lakkajäätelö vaikutti keskeneräiseltä, mutta oli maukasta. Maritan jälkiruoka olisi kaivannut visuaalisesti lisää, mutta maku sai tuomareiden hymyn nousemaan.
Tuomarit arvioivat jokaisen annoksen erikseen asteikolla 1–10, eli annoksista pystyi saamaan maksimissaan 30 pistettä.
Marita pokkasi suurimman potin, tarkalleen ottaen 56 pistettä ja voitti vuoden 2024 MasterChef-tittelin ja 10 000 euroa. Antti keräsi 50 pistettä ja Iina 48 pistettä.
– Ei mitään mielessä. Pää tyhjeni kokonaan, ja ei saa henkeäkään kunnolla. Ajattelin, että ei tässä näin pitänyt käydä, Marita kertoi ensitunnelmiaan.
– Ehkä yksi elämäni suurimmista saavutuksista. Vaikka olen edelleenkin kotikokki ja amatöörikokki, olen kohtuullisen hyvä sellainen, hän jatkoi ylpeänä.
