fbq
haastatteluTv-kokki Henri Alén: "Kotona olen kuin perseelle ammuttu karhu"
Tv-kokki Henri Alén: "Kotona olen kuin perseelle ammuttu karhu"

Tv-kokkina ja ravintoloitsijana tunnetun Henri Alénin mukaan häntä ei vaivaa kokkien ammattitauti: hän ei ole arkielämässään kyllästynyt ruuanlaittoon.

- Tätä on usein kysytty, ja minun on todettava, että ei. Kotikokkailu on niin erilaista kuin ravintolatyöskentely. Silloin ei ole aikapainetta tai 150 juttua tehtävänä. Juuri eilen tein kotona varmaan kolmen päivän ruuat, koska minusta on vain kiva kokata. Minusta kotikokkailu on ihanaa, jos saa olla keittiössä yksin. Meillä on sen verran pieni keittiö kotona, hän nauraa.

Talvella huippukokki tykkää valmistaa pitkään haudutettuja pataruokia.

- Tein juuri kolmen kilon possun kasslerin aasialaisittain maustettuna. Se oli uunissa neljä tuntia, ja välissä kävin hiihtoreissulla. Kun tulin takaisin, tein klassisen tylsät valkosipulipotut uuniin ja laitoin saunan päälle. Sitten saunasta tullessani kaikki oli valmista. Aika mättöruokaa, mutta hyvää oli.

Alén sanoo olevansa kameran edessä samanlainen kuin perheensä seurassa. 

- Olen aivan samasta puusta veistetty. Voi tosin olla, että joskus kotona olen hiukan enemmän perseeseen ammuttu karhu. Mutta pakko myöntää, että minun ei ole koskaan tarvinnut ottaa minkäänlaista roolia töissä, kuvauksissa tai kotonakaan. En ole löytänyt itselleni hyvää roolia, hän naurahtaa.

Lue myös: Tv-kokki Henri Alén luotsaa viittä ravintolaa rajoitusten kurimuksessa: "Välillä vituttaa ja välillä ei"

MasterChefissä Henri Alén tuomaroi yhdessä Kape Aihisen ja Helena Puolakan kanssa.

Alénin selkä on vihoitellut jälleen viime vuodesta saakka. Hänellä kävi tuuri, sillä vasta kesällä järjestettyjen MasterChef-kuvauksien jälkeen selkä meni pahemmaksi.

- Olin silloin lähdössä työreissulle Italiaan syksyn alussa. Ne, jotka ovat kärsineet noidannuolesta tai muista säryistä tietävät, kuinka lamaannuttavia ne voivat ovat. Ne ovat sietämättömiä, eikä niistä pääse yli tsemppaamalla.

-  Selkäni pysyi hyvänä niin kauan, kunnes kuntosalit sulkeutuivat. Kun olen päässyt käymään pari kertaa viikossa salilla tekemässä minulle määrättyä ohjelmaa, selkäni pysyy kunnossa. Sitten kun en käy, samat oireet alkavat. Nyt pitää yrittää käyttää hiihtämässä tai jotain, hän harmittelee.

Kokilla on aiemmin leikattu välilevyn pullistuma.

- Selkä alkaa olemaan aika jäykkänä. Tällaista tämä seisomatyö on. Olen huomannut vuosien saatossa, että säännöllinen liikunta on tärkeää. Heti, jos olen ollut laiska ja jättänyt salikertoja väliin, parin viikon kuluttua kivut alkavat. Ne ovat verrannollisia keskenään.

Lue myös: MasterChef-tuomari Henri Alén hämmästelee kotikokkien tasoa: "YouTubea on katsottu"

Master Chef Suomi alkaa tiistaina 15.2. mtv-palvelussa ja kello 20 MTV3-kanavalla tuplajaksoin.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
21.01.2022 13:22 | Teksti: Henryk Björkström I Kuvat: Allerin arkisto, MTV

Seuraa meitä somessa