fbq
elokuvatUma Thurman järkyttyi Uberin taustatarinasta: "Kuin suoraan jostain katumafialeffasta!"
Uma Thurman järkyttyi Uberin taustatarinasta: "Kuin suoraan jostain katumafialeffasta!"

Rooli oli Umalle mieluisa, sillä näyttelijä kertoo ihailevansa Huffingtonia sekä sarjan luoneita Brian Koppelmania ja David Levienia.

– Olen heidän edellisen sarjansa Billions suuri fani. Arianna on puolestaan todella inspiroiva hahmo. Olen tavannut hänet pari kertaa ja arvostan hänen saavutuksiaan ja henkilökohtaista tarinaansa. Hän on tavallaan elämää suurempi hahmo, vaikka onkin normaali, ilmaa hengittävä nainen. Näyttelijänä haastavinta onkin löytää tasapaino, joka kulkee oikean ihmisen ja oman tulkinnan välillä.

Hyvä paha teknologia

Super Pumped perustuu toimittaja Mike Isaacin kirjaan, joka paljasti Uberin menestyksen takaa löytyvät sotkut ja valtataistelut.

– Luettuani Isaacin kirjan yllätyin, miten laajasta ja monimutkaisesta maailmasta Uberissa oli kyse. New Yorkissa asuvana äitinä olin aina pitänyt sitä vain elämää helpottavana keksintönä, koska keltaisen taksin saaminen on välillä tosi vaikeaa. En tiennyt, miten paljon laittomuutta ja skandaaleita sen tarinaan liittyi. Se on kuin suoraan jostain katumafialeffasta, Uma toteaa.

Näyttelijän mukaan nykyihmisten riippuvuus teknologiasta on pelottavaa.

– On vaikea arvioida, mitkä ovat lopulliset haittavaikutukset. Jo nyt luovutamme tietoisesti pois ison osan yksityisyydestämme. Toisaalta kaikesta on tehty valtavan helppoa, kun koko maailma on yhden klikkauksen tai pyyhkäisyn päässä. En kuitenkaan usko, että mikään yksittäinen palvelu muuttaa maailmaa oikeasti paremmaksi. Ne vain helpottavat elämäämme.

Dystopiasta tuli todellisuutta

Yksi Thurmanin parhaista elokuvista Gattaca (1997) viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa. Andrew Niccolin ohjaama ja käsikirjoittama mestarillinen scifidraama sijoittuu tulevaisuuteen, jossa dna-testit ja geenimuuntelu määrittävät ihmisten kohtaloa syntymästä lähtien. Niccolin elokuva on inspiroinut selvästi myös kotimaista tieteissarjaa Jälkeläiset. Alun perin dystopiaksi tarkoitetusta Gattacasta on tullut nopeasti todellisuutta.

– Rakastan sitä elokuvaa! Kiitos, että otit sen puheeksi. Saan siitä jatkuvasti innostavaa palautetta, etenkin opiskelijoilta, jotka kertovat nähneensä sen tiedetunnilla. Andrew on uskomaton, briljantti nero, joka oli aikaansa edellä tehdessään Gattacan. Se on harvoja scifielokuvia, jotka ovat osanneet ennustaa tulevaisuutta. Ja juuri siksi se synnyttää yhä keskustelua ja löytää uutta yleisöä. Olen valtavan ylpeä, että sain olla mukana siinä.

Seuraa meitä somessa