fbq
Pieni merenneito

Elokuva-arvostelu: Tumma Halle Bailey on täydellinen valinta Pieni merenneito -elokuvan Arieliksi

Disneyn uusi live action -versio Pieni merenneito -elokuvasta lunastaa suurimman osan odotuksista.

Perjantaina 26. toukokuuta elokuvateattereissa ensi-iltansa saava Pieni merenneito on raikas tuulahdus moninaisuutta ja taattua Disneyä.

Elokuva on aiheuttanut kohua jo ennen julkaisuaan, sillä monille on tullut yllätyksenä tummaihoisen Halle Baileyn roolittaminen Arieliksi. Disney on tehnyt viime vuosina työtä moninaisuuden takaamiseksi, ja roolituskysymykseen löytyy vastaus elokuvassa itsessään. Moni tuntuu unohtaneen, että kuningas Tritonilla on seitsemän tytärtä, joista jokainen asuu ympäri maapalloa. Näin ollen eri etnisyydet ovat edustettuina myös elokuvassa.

Baileyn valinta Arieliksi on enemmän kuin onnistunut, sillä roolityö vakuuttaa todella. Bailey onnistuu vangitsemaan sekä Arielin itsepäisyyttä, herkkyyttä että uteliaisuutta käsittämättömän taitavasti. Elokuvaa katsottaessa ei herännyt yhtään syytä sille, miksi Baileytä EI olisi pitänyt valita rooliin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tina Turner hurmasi myös valkokankailla – muistatko nämä laulajalegendan elokuvaroolit?

Pieni merenneito
Halle Bailey lunastaa itseensä kohdistetut odotukset Arielina.

Sen sijaan Arielin isä, Oscar-palkitun Javier Bardemin näyttelemä kuningas Triton ratsastaa elokuvan läpi lähinnä yksinkertaisena hahmona, josta ei juuri saa irti mitään. Hänen neuvonantajanaan tunnettu Sebastian-rapu ystävineen paikkaa onneksi köyhähköt tilanteet hersyvällä tilannekomiikalla, joka sai koko teatterisalin raikumaan naurusta. 

Ja mitäpä Pieni merenneito olisi ilman pääpahistaan Ursulaa? Melissa McCarthy on roolissa niin ikään nappivalinta, sillä komedioista tunnettu tähti tuo pelottavaan hahmoon myös lähestyttävämmän puolen nimenomaan komiikallaan. Elokuvaa katsoessa tajusin myös, että toisinaan Ursuloihin voi törmätä suomalaisessa yöelämässä.

Pieni merenneito
Melissa McCarthy herätti Ursulan todella henkiin.

Jos viime vuosien lastenelokuvia on parjattu niiden liiallisesta pehmeydestä ja pumpulimaisesta otteesta, tästä elokuvasta ei voi samaa sanoa. Massiivinen loppukohtaus saa myös aikuiset haukkomaan henkeään, mikä herättää huolta perheen pienimpien jännitystilasta. Elokuvan ikärajaa onkin nostettu perustellusti 12 ikävuoteen.

Kaiken kaikkiaan Pieni merenneito lunasti odotukset, jotka tosin eivät olleet liiakseen korkealla. Yksityiskohtia hiomalla teoksesta olisi ollut mahdollista saada vieläkin vakuuttavampi, joten katseet kohdistuvat näyttelijäkaartin sijaan tekniseen tuotantoon.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa