fbq
Kohtaus rannalla elokuvasta Kutsumus

Elokuva-arvostelu: Huikean visuaalinen tanskalaisleffa Kutsumus on jylhä ja armoton tarina uskosta

Islantiin saapuva tanskalaispappi joutuu tunnontuskiin neljän tähden leffassa Kutsumus. Ensi-iltansa Kutsumus saa elokuvateattereissa 24.3.

Nuori ja tinkimätön tanskalainen pappi Lucas lähtee 1800-luvun lopulla komennukselle Islantiin, Tanskan silloiseen siirtomaahan. Siellä tehtävänä on rakennuttaa kirkko sekä dokumentoida uuden luterilaisen seurakunnan syntyä ja sen asukkaita.

Armoton luonto, matkanteon vastoinkäymiset ja islantilaisten epäluulo tanskalaisia kohtaan alkavat kuitenkin hitaasti kalvaa Lucasin uskoa ja omatuntoa ajaen hänet aina vain kauemmas alkuperäisestä tarkoituksestaan.

Kutsumus on kuvattu 35-milliselle filmille vanhanmallisella 1.33:1-kuvasuhteella, mikä luo nerokkaan kontrastin Islannin henkeäsalpaaville maisemille. Elokuva tuntuukin välillä kuin lavastetulta dokumentilta, kurkistukselta menneeseen aikaan ja sen ihmisiin ympäristössä, joka on yhtä jylhä kuin armotonkin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elokuva-arvostelu: The Son on kivulias ja erinomainen draama nuorten henkisestä pahoinvoinnista

Tarina kertoo ennen kaikkea uskosta ja sen menettämisestä, sekä siitä, kenen historia on kirjoittamisen arvoista. Tinkimätön visuaalinen esillepano ja tanskalais-amerikkalaisen Elliot Crosset Hoven peloton pääosasuoritus tukevat toisiaan saumattomasti.

Draama. O: Hlynur Pálmason. N: Elliot Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson. (Vanskabte land, Tanska/Islanti/Ranska/Ruotsi 2022). 142 min. 

Kutsumus elokuvateattereissa perjantaina 24.4.

Seuraa meitä somessa