fbq
Elvis Austin Butler

Elokuva-arvostelu: Elvis on sykähdyttävä rock-melodraama

Elvis Presleyn tarinaa olisi tuskin kannattanut kertoa enää millään muulla tavoin kuin miten Baz Luhrmann sen tekee. Monien kaavamaisten henkilökuvien jälkeen Moulin Rouge! -ohjaaja tarjoilee sykähdyttävän rock-melodraaman, jossa on yhtä paljon sielua ja syvyyttä kuin koreilevaa pintaa ja räjähtäviä ääniaaltoja.

Austin Butler on ilmiömäinen Elviksenä, jonka rakettimainen nousu maailmantähdeksi tapahtuu eversti Tom Parkerin ohjaamana. Raskaasti maskeeratun Tom Hanksin esittämä Parker on lurjus ja parasiitti, joka näkee Elviksessä elinikäisen kassavirran potentiaalin.

Tällaisia elokuvia Elvis Presley teki uransa aikana – vakavat roolit eivät uponneet yleisöön, mutta yksi leffa oli hitti ylitse muiden

Tähden ja managerin välille kehittyy suhde, joka hyödyttää aluksi molempia, mutta Elviksen elämän loppuvaiheessa enää vain Parkeria. Tarina myös vihjaa suoraan, että Parker olisi oppinut hallitsemaan Elvistä hyödyntämällä tämän lääkeriippuvuuden myötä kehittynyttä vainoharhaisuutta.

Butler tulkitsee Elvistä niin hyvin, että kyyneleet nousevat silmiin. Etenkin lava- ja lauluosuudet ovat mykistäviä. Tarina myös painottaa kiinnostavasti, miten valtava merkitys gospelilla ja soul-musiikilla oli nuoren Elviksen kehittymiseen – niin ihmisenä kuin artistina.

Draama. O: Baz Luhrmann. N: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge. (USA/Australia 2022). 160 min.

Seuraa meitä somessa