fbq
Elias Westerberg

Elias Westerberg esiintyy Susikoira Roissa kuten isänsä aikoinaan: ”Ensin siinä oli jotain huvittavaa”

C Moren suoratoistopalvelussa saa jouluaattona ensi-iltansa uusi koko perheen elokuva Susikoira Roi. Leffassa näyttelee Elias Westerberg, joka on alkuperäisessä 1980-luvulla tehdyssä sarjassa päähenkilö Tomia esittäneen ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä Paavo Westerbergin poika.

Roolihahmot ovat kuitenkin vastakkaiset, sillä Paavo-isä esitti Susikoira Roi -sarjan sankaripoikaa, mutta Elias tekee pahiksen roolin.

– Esitän klassista roistoa ja antisankaria, joka ei erota hyvää ja pahaa. Hän pyrkii ehkä hyvään, mutta käyttää siihen kyseenalaisia keinoja. Roistoa on ihan parasta näytellä, koska silloin pääsee tutkimaan ihmismielen sellaista puolta, joka yleensä yritetään yhteiskunnassa piilottaa. Se puoli on kuitenkin olemassa kaikissa meissä, vaikka emme normaalioloissa sitä ilmentäisikään. Aiheen käsittely on kiinnostavaa ja puhdistavaakin, Elias Westerberg kuvailee Katsolle.

Susikoira Roi -tähti Elina Patrakka rakensi erikoislaatuisen suhteen koiranäyttelijään

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Susikoira Roi Elias Westerberg
Sekasin-sarjasta tuttu Elias Westerberg esittää Susikoira Roissa pahista.

Ylen aikanaan esittämä Jorma Kurvisen kirjoihin perustuva Susikoira Roi -sarja oli Eliakselle tuttu entuudestaan. Isän ja pojan näytteleminen samassa tarinassa eri vuosikymmeninä tuntui hänestä aluksi hupaisalta.

– Ensin siinä oli jotain huvittavaa, kunnes rupesin tekemään roolia, enkä enää ajatellut asiaa. Tv-sarja oli jännittävä. Katsoin sitä lapsena, ja nyt pääsin näyttelemään sarjan todella kuumottavaa roistoa. Se oli siistiä. Actionin teko on myös sairaan hauskaa, vähän kuin leikkimistä.

Näyttelijänä ja ohjaajana tunnetulta Paavo-isältä ei tullut ohjeita, eikä Elias niitä tiedustellutkaan.

– Ehkä olisi pitänyt kysyä. Olisin voinut kysyä koirankäsittelytaitoja, kun hän on siinä äärimmäinen ammattilainen.

Susikoira Roi Paavo Westerberg
Eliaksen isä Paavo Westerberg näytteli Susikoira Roi -sarjassa 1980-luvulla.

Elias muistelee, ettei ole aiemmin juuri näytellyt eläinten kanssa, mutta lemmikit ovat muuten tuttuja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen koiraihminen. Perheessä on ollut koira, ja veljellä on koira. Lapsuudessa meillä oli myös kissoja, eläinrakkaaksi tunnustautuva Elias kertoo.

Eliaksella ei ole leffassa kovin monta kohtausta Roita näyttelevien Tipi-koiran ja stunttinäyttelijä Huldan kanssa.

– Koirat olivat todella taitavia ja hyvin treenattuja. Oman haasteensa asetti se, että Roi ei pitänyt minun hahmostani. Itselle meinasi tulla primitiivireaktio siinä tilanteessa, kun näki koiran paljastetut hampaat ja kuuli murinan. Oli vaikea sisäistää se, että murina oli koiralle kuvaustilanteessa leikkiä. Pelkoa sai ilmennettyä helposti, Elias naurahtaa.

Tipi-koira sai rämäpään stuntin Susikoira Roi -elokuvaan – näin vaativa kohtaus toteutettiin

Alkuperäisestä sarjasta poiketen Susikoira Roi -leffan sankarina on tyttö nimeltä Valo ja myös elokuvan koirat ovat tyttöjä. Valoa esittää Elina Patrakka (Sihja – kapinaa ilmassa, Nyrkki, Pohjolan laki).

– Minusta se toimii tosi hyvin, ja Elina tekee aivan upean roolin Valona. Tuntuu, että tänä päivänä lapset ja nuoret eivät keskity päähenkilön sukupuoleen tai jää siihen kiinni. Ihailen lasten kykyä olla vastaanottavaisia. Meidän aikuisten tulisi ottaa siitä mallia. Ja etenkin meidän elokuvantekijöiden tulisi pitää huolta siitä, että tarinoiden päähenkilöt olisivat mahdollisimman moninaisia, Elias pohtii.

Freelancer-näyttelijän töitä tekevä Elias Westerberg on tuttu Ylen suosikkisarjasta Sekasin, jossa hän esitti yhtä päähenkilöistä, Papillonia. Hän on näytellyt myös muun muassa sarjoissa Mies joka kuoli, Mädät omenat ja Mister8 sekä elokuvissa Toivon tuolla puolen ja Tytöt, tytöt, tytöt.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Työssä parasta ovat työkaverit sekä se, että saa olla kytköksissä luomiseen ja luovuuteen. Ja tarinat ovat vielä kolmas paras puoli, Elias listaa.

Napapiirin sankarit -tähti Heikki Ranta koki maagisen hetken Lapissa: ”Tuntui kuin olisin kuussa”

Uusi Susikoira Roi -elokuva saa ensi-iltansa 24. joulukuuta C More -suoratoistopalvelussa.

Seuraa meitä somessa