fbq
Anna-Maija tuokko

Crazy-komedia Lapissa jää Anna-Maija Tuokolle ikuisesti mieleen: "Harvoin tulee maattua alastoman Samuli Edelmannin päällä"

Perjantaina 10.2. ensi-iltansa saavan Skimbagirls-komedian kuvaukset Saariselän lumisissa maisemissa alkoivat koronarajoitusten aikaan keväällä 2021.

Anna-Maija Tuokolle Skimbagirls oli jo kolmas kuvausprojekti Lapissa, mikä oli hyvin mieluisaa Lapin-hulluksi itseään kutsuvalle näyttelijälle.

Kuvauksista nousevat päällimmäisenä mieleen muut naistähdet Armi Toivanen, Matleena Kuusniemi ja Ria Kataja.

– Olemme kauhean erilaisia, mutta yhteistyö oli ihanaa, ja pelasimme hyvin yhteen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elokuva-arvio: Skimbagirls on naisenergiaa pursuava keskivertokomedia - Samuli Edelmannin tehtäväksi jää paljaiden pakaroiden vilauttelu

Skimbagirls on crazy-komedia, josta käänteitä ja yllätyksiä ei puutu. Anna-Maijalle tämän elokuvan teko oli ainutlaatuinen kokemus, sillä se eroaa hänen aiemmista töistään. Hän kehuu ohjaaja Marja Pyykön genretuntemusta ja hauskan päättömiä kohtauksia.

Skimbagirls-elokuva
Neljän naisen crazy-komedia on ollut Anna-Maijalle unohtumaton kokemus.

– Lempparikohtaukseni on, kun itken lumessa traagisesti ja kohtaan poron. Karaokekohtaustakin oli älyttömän hauska tehdä, samoin rakkauskohtausta Samuli Edelmannin kanssa, kun hän on alasti ja makaan hänen päällään. Eipä tuollaisia tule juuri tehtyä, Anna-Maija nauraa.

Menestys ja suosio ovat vaatineet Anna-Maijalta työtä – ja onnea. Uransa ensimmäiset kymmenen vuotta hän keskittyi teatteriin, mutta jossain vaiheessa kiinnostus audiovisuaaliseen työhön kasvoi.

– Väitän, että menestys perustuu myös hankkimaani ammattitaitoon. Olen kiitollinen jokaisesta työpäivästä.

Kun on voittanut Tanssii tähtien kanssa- ja Masked Singer Suomi -kilpailut, on selvää, että näyttelijä tunnistetaan kadulla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kyllä ihmiset pysähtyvät, katsovat ja sanovatkin jotain. Minua se ei häiritse yhtään. Suomalaiset ovat niin kohteliaita ja kivoja. Eli tulkaa vaan juttelemaan, en minä kärsi siitä, Anna-Maija ilmoittaa iloisesti.

TTK-tuomarit eivät kilpailisi keskenään: "On kivempaa arvostella muita"

Anna-Maija ei ole aktiivisesti haaveillut kansainvälisestä urasta, vaikka aikoinaan opiskelikin New Yorkissa. Mielenkiintoisia töitä on riittänyt kotimaassakin.

Tänä keväänä hänet voi nähdä Helsingin kaupunginteatterin lavalla Fanny ja Alexander -näytelmässä.

Skimbagirlsissa Anna-Maija laulaa Samuli Edelmannin kanssa Anna Erikssonin mahtipontisen klassikkoballadin Kun katsoit minuun.

– Olen laittanut paukkuja laulamiseen, ja musiikkiprojekteja on tulossa, Anna-Maija lupailee.

Skimbagirls elokuvateattereissa perjantaina 10.2.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa