fbq

Arnold Schwarzenegger on 75-vuotiaana tuotteliaampi kuin koskaan: ”Aion elää ikuisesti!”

Joka päivä treenaava ja töitä tauotta paiskiva Kalifornian terminaattori nauttii elämästään

Elokuvadebyyttinsä yli 50 vuotta sitten tehnyt Arnold Schwarzenegger tunnetaan kaikkialla maailmassa. Nyt Iso-Arska on saapunut satojen miljoonien Netflix-tilaajien koteihin ensimmäisen fiktiosarjansa FUBAR ja sitä seuraavan dokumenttisarjan Arnold myötä. Tänä vuonna Schwarzeneggerilta ilmestyy myös uusi kirja, jossa hän paljastaa menestyksensä salaisuuden.

Itävallasta Yhdysvaltoihin 1968 muuttanut Schwarzenegger on paiskinut töitä koko ikänsä ja saavuttanut käsittämättömän paljon. Schwarzenegger on historian menestynein kehonrakentaja, joka on voittanut seitsemän Mr. Olympia -titteliä. 

Hän on yhteenlaskettujen palkkioiden perusteella maailman parhaiten tienaava näyttelijä, jonka suurin tili yhdestä roolista on yli 30 miljoonaa dollaria (Batman & Robin, 1997). Vuosina 2003-2011 Schwarzenegger johti maailman kuudenneksi suurinta talousaluetta toimiessaan Kalifornian kuvernöörinä.

Schwarzenegger palasi kameran eteen kahden kuvernöörikauden jälkeen piipahtamalla ensin The Expendables -leffoissa ja tähdittämällä ”virallista” paluuelokuvaansa, vuoden 2013 modernia toimintalänkkäriä The Last Stand. Sen jälkeen veteraanilta on ilmestynyt uusi elokuva melkein joka vuosi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nyt Schwarzenegger tähdittää ensimmäistä tv-sarjaansa FUBAR, joka löytyy jo Netflixistä. Sinne ilmestyy 7. kesäkuuta myös kolmiosainen dokumenttisarja Arnold, joka kertoo Schwarzeneggerin koko uskomattoman elämäntarinan.

Näin Arnold Schwarzenegger kertoi vaimolleen aviottomasta lapsestaan 14 vuoden salailun jälkeen: "Se mursi hänet"

Fubar
Fubar

Älä ruikuta, vaan tee asioita!

Vaikka Arnoldin elokuvat eivät enää olekaan yhtä isoja hittejä kuin 1980- ja 90-luvuilla, pysyy Schwarzenegger itse yhä äärimmäisen suosittuna. Tämän todistavat miljoonat seuraajat eri some-alustoilla sekä tähden vastikään lanseeraama uutiskirje, jolle on kertynyt jo puoli miljoonaa tilaajaa. Siinä Arnold avaa ajatuksiaan kaikesta mahdollisesta elämään sekä varsinkin hyvinvointiin, ruokavalioon ja treenaamiseen liittyen.

Terminator tekee televisiodebyyttinsä – Arnold Schwarzeneggerin Netflix-sarjan traileri julki

Tiukasta työmoraalista tunnettu ”Itävallan tammi” elää itse kuten saarnaa, eikä myöskään peittele suorapuheisuuttaan. Tämän todistaa The Hollywood Reporterissa vastikään julkaistu haastattelu, jossa 75-vuotias kertoo urastaan ja jakaa elämänfilosofiaansa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Joskus noustessani sängystä minusta tuntuu paskamaiselta. Mutta sitten hyppään pyörän selkään tai menen ruokkimaan eläimiä, ja tunnen oloni upeaksi. Tätä maata eivät rakentaneet ihmiset, jotka tunsivat olonsa hyväksi. Amerikan rakentaneet ihmiset raatoivat perseensä ruvelle. Ja myös meidän pitää tehdä niin ja lopettaa liika tunteista huolehtiminen. Ne pitää vain niellä. Jos tunnet olosi paskamaiseksi, älä ajattele, vaan tee asioita! Arnold tykittää lehdessä.

Arnold
Arnold

Ikääntyminen on perseestä

Useita kirjoja kehonrakennuksesta ja treenaamisesta sekä 2012 ilmestyneen elämäkerran Total Recall – uskomaton elämäntarinani kirjoittanut Schwarzenegger julkaisee lokakuussa itseapukirjan Be Useful: Seven Tools for Life, jonka mukaan ihminen tarvitsee vain itsenä menestyäkseen. Vaikka Arnold on tästä elävä esimerkki, kaikki eivät tietenkään pysty samaan.

Ikä ja vierivät vuodet kohtelevat kaikkia yhtä kaltoin, myös seitsenkertaista Mr. Olympiaa.

– Olen koko ikäni katsellut peilistä täydellistä miesveistosta, ja nyt yhtäkkiä näen kasan paskaa. Se on kamalaa! Mutta hyväksyt tilanteen, ja elät sen kanssa, Arnold toteaa.

Monet superrikkaat yrittävät kääntää kelloa taaksepäin rahan avulla. Schwarzeneggerin mukaan se on hyödytöntä, sillä vain vanhan koulukunnan konstit tepsivät.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En ole koskaan käynyt kauneusleikkauksessa tai vastaavassa. Ikääntymistä ei voi pysäyttää, mutta voit pitää itsestäsi mahdollisimman hyvää huolta niin pitkään kuin pystyt. Poltan yhä sikareita, mutta niiden vastapainona kuntoilen joka päivä ja syön terveellisesti.

Schwarzenegger tuntuu elävän 75-vuotiaana uutta kukoistuskautta, johon kuuluu elokuvien ja sarjojen lisäksi aktiivinen hyväntekeväisyystyö ja mielipidevaikuttaminen niin politiikkaan kuin kansanterveyteen liittyvissä asioissa.

– Rakastan kaikkea mitä teen, enkä aio eläköityä. Olen yhä mullan tällä puolen, mikä saa minut onnelliseksi. Suunnitelmani on elää ikuisesti!

Seuraa meitä somessa