fbq
Tahtikokkien1_PAA_f0ff01dd29.jpg

Arman Alizad ihastelee kokkien omistautumista Tähtikokkien Bocuse d´Or -sarjassa

Nelosen uudessa Tähtikokkien Bocuse d´Or -sarjassa päästään tutustumaan tähtikokkien maailmaan. Kuusiosaisen sarjan keskiössä on kansainvälinen kokkikilpailu Bocuse d’Or, jonka finaali järjestetään kahden vuoden välein Ranskan Lyonissa. Loppukilpailua edeltää aina kuukausien mittainen karsintavaihe.

Ääneen pääsee kuusi suomalaista kokkia, jotka ovat vuosien varrella joko kilpailleet tai valmentaneet kyseisessä kilpailussa. Mukana keskustelemassa ja kokkaamassa ovat Anni Peräkylä, Tommi Tuominen, Petteri Luoto, Filip Langhoff, Ismo Sipeläinen ja Mikko Kaukonen.

Bocuse d’Or -kilpailuun osallistuminen vaatii uhrauksia. 

– Jos sinulla on omia ravintoloita, niin joudut vähän luopumaan niistä Bocuse d´Orin vuoksi. Jos harjoittelet kilpailua varten, niin et voi olla täyspäiväisesti töissä, Kaukonen kertoo ohjelmassa.

Tämä teema kiinnostaa myös sarjan juontajaa Arman Alizadia.

– Uhraukset ja omistautuminen ovat kaiken a ja o, jos haluat saavuttaa jotain suurta. Myös tietty mestari ja kisälli -asetelma kiinnosti sarjaan valmistautuessa. Opin itse alkuperäisen ammattini vaatturina toimimalla pitkään oppipoikana, Alizad kertoo.

– Olen myös kasvanut Star Warsin kaltaisten tarinoiden parissa. Oppi-isä välittää osaamista, mutta tajuaa myös, ettei ole koskaan valmis. Se on sukua itämaiselle filosofialle: täydellisyys on elämän mittainen tie, ei päämäärä. 

Tähtikokkien Bocuse d´Or alkaa Nelosella maanantaina 14.3. kello 19.00.

Seuraa meitä somessa