Akseli Herlevillä hurmiollinen kokemus

Akseli Herlevi koki hienoja hetkiä Espanjassa.
Burgerimiehet Välimerellä -sarjassa syödään ja juodaan 22. huhtikuuta Espanjassa. Jaksossa Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen pääsevät maistelemaan legendaarista iberialaista kinkkua tunnetun kinkunvalmistajan Cinco Jotasin tiloissa.
Akseli Herlevi antaa vappuvinkit videolla:
Miehet tutustuvat kinkkutietomies Marcoksi esitellyn oppaan johdolla käsityönä pieteetillä valmistettavan, rasvaa tirskuvan kinkun valmistukseen. He tapaavat myös Manuel Vegan, jolla on unelmatyö: kinkun haistelija ja koskettelija.
– Tää voisi olla Lahtisen eläkevirka, Akseli heittää.
Tietenkin he pääsevät myös maistelemaan lihaa, jonka leikkaaminenkin on oma taiteenlajinsa. Kyytipoikana toimii sherry. Maut ovat niin täydellisiä, että miehet ovat harvinaisen vaikuttuneita.
– Tämä on erityisen miellyttävä hetki mun elämässä. Tää kinkku on niin sairaan hyvää, että sitä on vaikea selittää, jos ei ole maistanut aikaisemmin. Tässä on valtava määrä työtä, valtava määrä aikaa. Vuosia kestää tää valmistus, ja se voidaan pilata tässä leikkuuhetkellä, Akseli toteaa.
"Minä rakastan sinua"
Marco päätyy perumaan muut menonsa ja viettämään enemmänkin aikaa suomalaiskarjujen kanssa. Hän hakee juomaksi hyvää sherryä henkilökohtaisista kokoelmistaan.
Akseli alkaa paistaa lihaa, ja he saavat maistettavakseen makkaroita ja muita lihoja. Harras tunnelma tiivistyy, ja Ossi kapsahtaa spontaanisti Marcon kaulaan ollessaan niin hurmiossa.
– Minäkin rakastan sinua, Marco naurahtaa.
Burgerimiehet Välimerellä Nelosella ja Ruudussa tiistaisin.