fbq
TVYllätysnimi vei Selviytyjät Suomen voiton
Yllätysnimi vei Selviytyjät Suomen voiton

Selviytyjät Suomi päättyi tänään sunnuntaina (4.12.). Samalla selvisi ohjelman voittaja.

Finaalijakso alkoi, kun ex-jääkiekkoilija Sami Helenius, radiojuontaja Tommi Manninen ja Salatut elämät -sarjasta tuttu Julia Korpinen istuivat perinteisesti heimoneuvoston jälkeisen nuotion äärellä. Hetkeä aiemmin kilpailusta oli poistunut vapaaehtoisesti laulaja Virpi Kätkä, jonka ansiosta Sami tai Julia vältti putoamisen kilpailusta.

- Me ollaan finaalikolmikko, kiitos Virpin, Julia totesi.

- Se oli Virpin ratkaisu, sitä pitää kunnioittaa. Hieno nainen, Sami vastasi.

Lue myös: Selviytyjät Suomen semifinaalijaksossa shokkikäänne – kilpailija luovutti vapaaehtoisesti!

Sami ja Tommi äänestivät semifinaalijakson heimoneuvostossa Juliaa, kun hän taas äänesti Samia. Tästä huolimatta kolmikko hehkutti finaalijakson alkupuolella useaan otteeseen sitä, että he saavat olla keskenään kilpailun loppusuoralla.

- Mä en voisi olla enempää tyytyväinen, koska Sami ja Julia ovat ne ihmiset, joiden kelkkaan olen hypännyt jo ensimmäisenä päivänä. Se, että saan jakaa tämän kokemuksen näin läheisiksi tulleiden ihmisten kanssa, on minulle tosi tärkeää, Tommi pohti haastattelussa.

Kovaa peliä

Entinen ammattiurheilija Sami ei ollut voittanut aiemmissa jaksoissa palkinto- tai koskemattomuuskilpailuja. Palkintokilpailussa kuitenkiin mitattiin raakaa voimaa, mikä siivittikin Samin voittoon. Palkintokilpailussa ei tällä kertaa ollut palkintona ruokaa, vaan ylimääräinen ääni heimoneuvostoon annettavaksi jollekin tuomariston jäsenistä. Sami sai siis itselleen tärkeän äänen.

- Sami vähätteli sitä palkintoa. Kyllähän se on aikamoinen valtti se ääni, kun on vain kuusi ihmistä äänestämässä, Tommi puhui Julialle.

Jaksossa nähdään tilanne, kun Sami lupaa äänestää Tommia, jos hän putoaa itse kilpailusta. Tuolloin Samilla olisi käytössään myös palkintokilpailusta saamansa ylimääräinen ääni.

Seuraavana hetkenä Sami kuitenkin puhuu Julian kanssa ja tekee saman lupauksen hänelle kuin aikaisemmin Tommille. 

- Tommi on hyvä pelaaja ja hyvä ihminen, mutta se ottaa vähän turhan tosissaan, Sami muun muassa jutteli Julialle.

Finalistikaksikko ratkesi

Koskemattomuuskilpailussa nähtiin erittäin monipuolinen rata, joka sisälsi muun muassa tasapainottelua, uimista ja palapelin kokoamista. Tommi ja Julia etenivät alkukisasta vikkelästi, kun Samille taas tuotti hankaluuksia tasapainottelu.

Lopulta Sami otti ensiksi kiinni Julian, minkä jälkeen hän pääsi viimeiselle tehtäväpaikalle, jossa Tommi jo oli yrittämässä. Sami onnistui kuin onnistuikin heittämään ensimmäisenä tulipallonsa omaan nuotioonsa. Tämä tiesi sitä, että hän oli selvittänyt tiensä finaaliin.

Lopulta myös Tommi sai koriinsa tulen, joten hän pääsi Samin rinnalle finaaliin. Tämä johti siihen, että Julia putosi pois pelistä aivan kalkkiviivoilla.

Julia
Julia jäi kilpailussa kolmanneksi.
Tommi
Tommi eteni finaalikaksikkoon, vaikka viimeisen kilpailun viimeinen osuus tuottikin hankaluuksia.

Koskettava heimoneuvosto

Tommi ja Sami pääsivät viimeiseen heimoneuvostoon, jossa ratkaistiin koko kilpailun voittaja. Aluksi finalistit saivat pitää puheen tuomaristolle. Sami kertoi puheessaan, että hän oli kilpailun alussa tietämätön siitä, miten Selviytyjissä pitää pelata ja juonitella.

- Viikko sitten saimme kirjeet läheisiltä. Minuun kolahti eniten se, kun tyttärentyttäreltä tuli tsemppifoto. Sieltä tuli terveiset, että "rakastan sua pappa ja toivon, että voitat sen kilpailun".

Lue myös: Selviytyjät Suomi: Kilpailijat saavat kirjeet kotoa – ex-jääkiekkotappelija Sami Helenius murtuu täysin

Samin puheenvuoro sai esimerkiksi tuomaristossa istuneen Leo Stillmanin kyynelehtimään. 

Tommi puolestaan puhui esimerkiksi tulen tekemisestään. Hän oli myös rehellinen pelaamisestaan.

- Jos puhutaan liitoista, niin tiedän, että olen tehnyt aivan liian monta liittoa ja lupausta, joita en ole pystynyt pitämään, Tommi lausui tuomaristolle.

Hän kuitenkin tarkensi, että muun muassa Samin ja Helmeri Pirisen kanssa liitoissa ollessaan hän oli ollut näille lojaali.

Tämän jälkeen tuomaristo kyseli Tommilta ja Samilta näiden peliliikkeistä. Aiempiin Selviytyjät-finaaleihin nähden kysymykset kuitenkin olivat maltillisia, eikä kaksikolta tivattu kovin tiukasti mistään asiasta. 

Kisasta juuri aiemmin pudonnut Julia kuitenkin tiedusteli Samilta niistä tilanteista, joissa Sami ei ollut toiminut yhteistyössä Julian kanssa.

- Karoliinan äänestyksessä. Mitenköhän tein? Sami pohti ääneen.

- Sä äänestit silloin Juliaa, Tommi muistutti vierestä. 

- Iskä, Julia huokaisi naurahtaen tuomariston penkiltä.

Edellä olleesta huolimatta Sami antoi ylimääräisen äänen Julian käyttöön. Tämä osoittautui ratkaisevaksi ääneksi, koska Julia äänesti molemmilla äänillään Samia. Sami voitti lopulta Selviytyjät Suomen kuudennen tuotantokauden äänin 4-3. 

- Mä tarjoon ekan rundin, Sami huudahti kilpatovereidensa ympäröimänä.

Voitostaan entinen jääkiekkopuolustaja kuittasi 30 000 euroa.

Sami
Tasapainotehtävät olivat Samille vaikeita. Hän kuitenkin taisteli itsensä viimeisen kilpailun voittajaksi ja lopulta koko ohjelman voittoon.
04.12.2022 21:35 | Teksti: Miikka Ylä-Jussila | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa