fbq
TVYle lisäsi ohjelmistoonsa laajan kattauksen taiteilija Vesa-Matti Loirista – katso listaus
Yle lisäsi ohjelmistoonsa laajan kattauksen taiteilija Vesa-Matti Loirista – katso listaus

Monipuolinen taiteilija, kaikkien tuntema ja rakastama Vesa-Matti Loiri on poissa. Loiri kuoli keskiviikkona 10.8. vaikeiden sairauksien uuvuttamana. 

Lue myös: Tällainen oli Vesa-Matti Loirin ja Esko Salmisen liikuttava kohtaaminen televisiossa: ”Jos vielä jaksettaisiin tehdä joku pyörätuolirooli, niin mä ainakin suostun”

Loiria muistellaan lauantaina 20.8.2022 Yle TV1:n ja Yle Areenan suorassa lähetyksessä Vesa-Matti Loiri – taiteilija. Ohjelmassa matkataan läpi tunteita herättävän, rakastetun ja särmikkään taiteilijan uran. Vesa-Matti Loirin vaikutus teatterin, elokuvan, television, musiikin ja urheilun parissa on vertaansa vailla.

Ohjelmassa on mukana ystäviä, läheisiä ja kollegoita, joiden elämään ja uraan Loiri on vaikuttanut. Lähetyksen juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.    

Vesa-Matti Loiri – taiteilija 20.8. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21.00.

Yle tarjoaa laajan kattauksen myös muuta suureen taiteilijaan liittyvää ohjelmistoa: 

Muistoissamme Vesa-Matti Loiri -radio-ohjelma 

Radio Suomi muistelee näyttelijä, muusikko ja urheilija Vesa-Matti Loiria. Muistolähetyksen juontajina ovat Juha Blomberg ja Maija Salminen. Ohjelmassa myös uusintana vuodelta 2019 Metsäradion haastattelu Vesa-Matti Loirin luontosuhteesta ja Erkki Pällin haastattelu vuodelta 1985 Vesa-Matti Loirin urasta. 

Kuunneltavissa Yle Areenassa


Yle Uutiset Erikoislähetys: Vesa-Matti Loiri on kuollut 


Suuri taiteilija on poissa. Erikoislähetyksessä muistellaan rakastetun viihdetaiteilijan Vesa-Matti Loirin poikkeuksellista uraa Loiri-elämäkerran kirjoittajan Jari Tervon ja Ylen kulttuuritoimittajan JP Pulkkisen kanssa.   

Katsottavissa Yle Areenassa 


Pojat-elokuva 

(Suomi, 1962.) Paavo Rintalan romaaniin perustuva elokuva oululaisten poikien elämästä jatkosodan aikana. O: Mikko Niskanen. N: Vesa-Matti Loiri, Liisa Nevalainen, Pentti Tarkiainen, Kauko Helovirta


12.8. Yle TV2 ja Yle Areena  klo 21

 

Mansikkapaikka (2009)

Taiteen ja viihteen moniottelija Vesa-Matti Loiri käy lävitse uraansa Mikko Kuustosen kanssa jutustellen arkistopätkien lomassa. Veskun keskusteluvieras on Lenita Airisto. Musiikkiesityksestä vastaa Vesku bändeineen. 
 

14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.00

 

Yle Live: Vesa-Matti Loiri Ruisrockissa 

Laulajalegenda esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockissa kesällä 2014. Keikalla kuultiin esim. Vesku-klassikot Lapin kesä, Kohtalokas samba ja Laivat puuta, miehet rautaa. Mukana laulajan haastattelu.

14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.50

 

 

Vesa-Matti Loiri & Peter Lerche -konsertti 

21.8. Yle Radio Suomi klo 19–21

Artikkeliin liittyvät aiheet:
11.08.2022 18:15 | Teksti: Katson toimitus | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa