fbq
TVTätä et nähnyt tv:ssä! – Mikko Vehmas kuuli kohtalokkaat sanat ennen finaalitehtävää: ”Ei tarvitse harjata kuin yksi vanha spurgu”
Tätä et nähnyt tv:ssä! – Mikko Vehmas kuuli kohtalokkaat sanat ennen finaalitehtävää: ”Ei tarvitse harjata kuin yksi vanha spurgu”

Mikko Vehmas, 43, kamppaili yhdessä Clarissa Hedmanin, 32, kanssa Diilin voitosta. Finaalitehtävässä kilpailijat esittivät yritysideansa mahdollisimman myyvästi tunnetuille sijoittajille. Jännittävän tehtävän jälkeen Clarissa vei kuitenkin voittopotin. 

Mikon mielestä vaikein tehtävä ohjelmassa oli Suomipop-bileiden järjestäminen. Vaikka Mikolla paloi pinna kyseissä tehtävässä, hän mainitsee silti suurimmaksi onnistumiseksi myös samaisen tehtävän.

En antanut sen ryöpytyksen mennä ihon alle, minkä sain siitä, Mikko kertoo Katsolle. 

Tapahtuma-alan ammattilaisena Mikko pystyi pyyhkiä tämän tehtävän mielestään ja keskittyä seuraavaan haasteeseen, jonka hän suoritti mallikkaasti.

Mikkoa kritisoitiin ohjelmassa hänen jyräävästä johtamistyylistään. Silti kaupassa tai baarissa kohdatut ihmiset ovat tulleet juttelemaan hänelle hyvässä hengessä.

Lämpimiä välejä 

Diilin juontaja Jaajo Linnonmaa jäi hyvin etäiseksi Mikolle. Sen sijaan suorasukainen neuvonantaja Toni Lähde ja Mikko ystävystyivät.

Olemme sopineet, että kesällä näemme pizzan ja oluen merkeissä, Mikko kertoo.

Viiden viikon kuvausjakson aikana Diili-kilpailijat hitsautuivat hyvin yhteen. Mikko on ollut aktiivisesti yhteyksissä kanssakilpailijoihin. He ovat käyneet porukalla muun muassa kanssakilpailija Sirlyn ansiokkaassa Boutique hotellissa. 

On ollut ajatuksia kanssakilpailijoiden kanssa jatkaa yhteistyötä enemmänkin, Mikko paljastaa. 

Mikko ja Dora lähtivät kilpailuun asenteella ”täältä ei olla tultu etsimään kavereita”, mutta hyvin nopeasti pari valjakko huomasi, että heillähän synkkaa erittäin hyvin. Heidän juttunsa jatkuu aina siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi.

Mehän olemme kuin sisaruksia, ei meidän tarvitse olla kavereita, Mikko sanoo. 

Mikko muistelee finaalijakson kuvauksia, ja tilannetta, joka ei päätynyt televisioon. Vili kävelee Clarissan joukkueeseen ja sanoo: ”Meidän ei tarvitse harjata kuin yksi vanha spurgu ja me olemme voittaneet tämän”. Mikon mielestä tämä kuvaa täydellisesti sitä, kuinka hyvät välit ryhmällä on. Herjaa voi heittää tilanteessa kuin tilanteessa.

Vinkkejä kilpailijoille

Diilissä kilpailijoille on suunniteltu erittäin haastavia tehtäviä. Mikon mielestä ensimmäisenä pitääkin rauhoittua, kun tehtävänannon kuulee.

Ota viisi minuuttia happea, Mikko ohjeistaa.

Mikon mielestä on myös tärkeää hyväksyä se, että kukaan ei saa tehtäviä maaliin. Hän painottaa, että on tärkeää lukea säännöt huolellisesti ja kirjoittaa ylös, mitä pyydetään tekemään. 

Täydellistä suoritusta tuossa ohjelmassa ei tule tekemään kukaan koskaan, Mikko summaa. 
 

10.06.2022 16:19 | Teksti: Julia Roine | Kuvat: Nelonen media pressi

Seuraa meitä somessa