fbq
TVSelviytyjät-voittaja Sami Helenius yllättyi nähdessään ohjelman tv:stä – Tommi juonikin selän takana
Selviytyjät-voittaja Sami Helenius yllättyi nähdessään ohjelman tv:stä – Tommi juonikin selän takana

Selviytyjät Suomi -ohjelman kuudes tuotantokausi päättyi tänään sunnuntaina (4.12.) ex-jääkiekkoilija Sami Heleniuksen voittoon.

Samin kohdalla nähtiin melkoinen kasvutarina, kun sinisilmäisestä kisaajasta muodostui pelin kehittyessä taitava juonittelija. Samilla oli kuitenkin loppuun asti liitto juontaja Tommi Mannisen kanssa. Tommi tuli kilpailussa toiseksi, kun Sami voitti finaalin 4-3 äänin.

- Meillä oli Mannisen Tommin kanssa liitto. Televisiosta saattoi saada eri kuvan, mutta en olisi ollut missään välissä valmis äänestämään Tommia. Nyt jaksoja katsottuani minulle on selvinnyt, että Tommi ei ajatellutkaan ihan samoin, Sami toteaa Katson haastattelussa.

Lue myös: Selviytyjät Suomi: Kilpailijat saavat kirjeet kotoa – ex-jääkiekkotappelija Sami Helenius murtuu täysin

Sami viittaa siihen, että Tommi puhui esimerkiksi haastatteluissaan siitä, kuinka hän suunnitteli menevänsä finaaliin yhdessä Big Brotheristakin muistettavan Helmeri Pirisen kanssa. Kilpailussa oli viisi pelaajaa mukana, kun Sami, Salatut elämät -sarjasta tuttu Julia Korpinen ja laulaja Virpi Kätkä äänestivät Helmerin pois kilpailusta.

- Onneksi teimme sen, niin minulla oli mahdollisuudet tähän voittoon, Sami myhäilee nyt.

Sami
Sami kertoo heränneensä peliin, kun ex-juoksija Markus Pöyhönen äänestettiin ulos. - Silloin hieman suutahdinkin, kun minua oli kusetettu, hän myöntää.

Lupaili molempiin suuntiin

Finaalijaksossa nähtiin Samilta melkoista peliä, kun tämä oli voittanut palkintokilpailusta ylimääräisen äänen viimeiseen heimoneuvostoon. Sami olisi saanut käyttää itse äänen, jos hän olisi pudonnut kilpailusta ennen finaalia.

Palkintokilpailun jälkeen Sami lupasi antaa Tommille myös ylimääräisen äänensä, jos tilanne muodostuisi sellaiseksi. Seuraavassa hetkessä Sami teki kuitenkin saman lupauksen Julialle.

- Tommi on hyvä pelaaja ja hyvä ihminen, mutta se ottaa vähän turhan tosissaan, Sami muun muassa jutteli Julialle.

Lopulta Sami ja Tommi selvittivät tiensä viimeisestä kilpailusta finaaliin.

Julia kyseli heimoneuvostossa Samilta niistä tilanteista, joissa Sami ei ollut toiminut yhteistyössä Julian kanssa.

- Karoliinan äänestyksessä.. mitenköhän tein? Sami pohti ääneen.

- Sä äänestit silloin Juliaa, Tommi muistutti vierestä. 

Lue myös: Sami Helenius jää Selviytyjissä teinileirin ulkopuolelle: " Jos kerran naksahtaa kusetuksesta…"

Selviytyjät finaalikolmikko
Samilla oli tiiviit liitot niin Julian kuin Tomminkin kanssa.

Edellä olleesta huolimatta Sami antoi ylimääräisen äänensä Julialle, joka lopulta ratkaisi voittajan äänestämällä molemmilla äänillään ex-jääkiekkopuolustajaa. Sami myöntää, että taisi hieman valehdella, kun esitti muistamatonta Julian äänestämisestä.

- Onneksi hän ei ottanut siitä onkeensa. Me bondattiin Julian kanssa alusta asti. Kyseessä oli sellainen isä-tytär-suhde, joka kesti tuollaiset asiat, Sami kertaa nyt.

Sami myös kiittelee Selviytyjät-osallistujien suhtautumista pudotuksiin ja kieroiluun. 

- Onneksi ihmiset tiedostavat, että kyseessä oli peli, jossa joutuu tekemään välillä kettumaisia ratkaisuja.

Selviytyjät-voittaja kertoo, että esimerkiksi valehteleminen on täysin vastoin hänen omia elämänarvojansa.

- Alkukisasta se tuntuikin vaikealta. Sitä sitten ymmärsi, että jos haluaa tässä pelissä pärjätä, niin sitä pitää tehdä ihan rakkaillekin ihmisille, hän muistelee.

Kuntopiikki

Sami ei ollut voittanut ennen viimeistä jaksoa yhtäkään palkinto- tai koskemattomuuskilpailua. Lopulta hän voitti viimeisen jakson palkintokilpailun sekä viimeisen kilpailun, vaikka jäi moniasteisen radan alussa roimasti jälkeen Tommista ja Juliasta.

- Loppuun iski kuntopiikki. Se palkintokilpailuhan mittasi raakaa voimaa, se sopi minulle todella hyvin.

Viimeisestä kilpailusta hän on hyvin ylpeä, koska rata oli hyvin monipuolinen.

- Tasapainotehtävät olivat minulle vaikeita. Siinä radan alkupäässä jouduin monta kertaa yrittämään tasapainoilua ennen kuin onnistuin. Siinä kohtaa Tommi ja Julia olivat jo paljon edellä minua. Silloin kävi kyllä mielessä, ettei kolmas sijakaan olisi huono.

Sami Helenius
Tasapainotehtävät olivat Samille vaikeita.

Sami näkee, että hänen urheilutaustastaan oli hyötyä kilpailussa.

- Sanoisin, että siitä oli aika paljon hyötyä. Jääkiekkoa pelanneena olen oppinut sen, että joukkuelajeissa ei tarvitse olla kaikkien kanssa kaveri, mutta toimeen pitää tulla. 

Sami myös toteaa, että hän ei näyttänyt tunteita suuntaan tai toiseen liian vahvasti.

- Jos joku alkoi minua ärsyttää siellä leirissä, niin vetäydyin viidakkoon omiin oloihini, hän kertoo.

Voittorahat 

Televisiokatsojia usein kiinnostaa se, miten tosi-tv-ohjelmien voittajat käyttävät voittorahansa. Sami tienasi voitostaan 30 000 euroa. 

- Se menee varmaan perheen yhteiseen hyvään. Kolmisen vuotta sitten ostimme mökin. Sinne varmaan rakennetaan uutta nukkuma-aittaa, jotta kaikki perheenjäsenet mahtuvat nukkumaan mökillä.

Sami
Sami kertoo Katsolle pitävänsä edelleen tiivisti yhteyttä Selviytyjät-kilpailijoista ainakin Tommi Mannisen, Leo Stillmanin ja Pok Biilin kanssa.
04.12.2022 21:36 | Teksti: Miikka Ylä-Jussila | Kuvat: Kai Joronen, Nelonen

Seuraa meitä somessa