fbq
TVRemppa vai muutto: Marko Paananen käänsi suihkukiistan voitokseen – talon arvo nousi 100 000 euroa
Remppa vai muutto: Marko Paananen käänsi suihkukiistan voitokseen – talon arvo nousi 100 000 euroa

Remppa ja muutto -ohjelman uuden kauden ensimmäisessä jaksossa 8.9. sisustusarkkitehti Marko Paananen ja kiinteistövälittäjä Anne Ramsay auttavat Raisiossa asuvaa Petraa ja Tuomasta sekä heidän kolmea lastaan löytämään oikean ratkaisun kodin suhteen. Petra haluaisi muuttaa perheen 200 neliöisestä kodista, jossa on paljon hukkatilaa. Tuomas puolestaan on remontin kannalla. 

Lue myös: Remppa vai muutto -pari vastustaa Marko Paanasen villiä suunnitelmaa: ”Sille tulee noin 15 000 euron hintalappu”

"Onko tämä meidän koti?"

Marko ehdottaa perheelle, että suureen kotiin asennettaisiin toinen suihku. Petra ei lämpene, mutta Tuomas puolestaan kannattaa ideaa. Kodissa ei ole myöskään tarpeeksi makuuhuoneita, sillä perheen pienin Tilda nukkuu vaatekomerossa. 

Anne esittelee pariskunnalle kolme kotia lähialueelta. Kaksi ensimmäistä ei miellytä, mutta kolmas asunto saa jopa muuttohaluttoman Tuomaksen pohtimaan muuttoa. Naantalin unelmakodissa on kaikki ne elementit, mitä perhe on toivonut. 

–  Koko Markon projekti on unohtunut nähdessäni asunnon ja en tiedä, miten saisin valitsemaan remontin, Petra pohtii. 

Petra ja Tuomas pääsevät näkemään heidän remontoidun kotinsa. Erityisesti Petra on hieman skeptinen siitä, mitä Marko on saanut talossa aikaan. 

Pariskunta suorastaan mykistyy nähdessään eteisen. Tuulikaappi on poistettu, ja tilaan on asennettu enemmän säilytystilaa. Myös värimaailma on sävyiltään tummentunut. 

–  Onko tämä meidän koti? Petra hämmästelee. 

Lue myös: Onko tässä tuleva kiinteistökuningatar? Remppa vai muutto -ohjelman Anne Ramsayn talokaupat lähtivät nousukiitoon julkisuuden myötä

T
Eteinen ennen ja jälkeen.
t
Portaat ennen ja jälkeen. 

Remppa vai muutto? 

Seuraavaksi seurue kurkistaa kodinhoitohuoneeseen. Näky saa Petran kyyneliin. 

–  Olet onnistunut, Petra kehuu Markoa. 

Petra ja Tuomas ihmettelevät kuitenkin sitä, kun kodinhoitohuoneesta on poistunut vessa. Huoli on kuitenkin turha, sillä alakertaan on tehty Markon kuuluisa suihku sekä vessa, joka on erillisessä tilassa. 

T
Alakerran vessa koki muodonmuutoksen. 

–  Kylpyhuoneen laittaminen alakertaan oli vähän sellainen, että mä ajoin sitä asiaa. Nyt kun se on tässä, niin tuleeko tänne luistimia säilöön? Marko kysyy. 

Pariskunta lupaa, ettei näin tule tapahtumaan: 

– Sanotaan, että sitten kun on prosessoinut asioita, niin se on ehkä ihan järkevää, että on molemmissa kerroksissa suihku, Petra myöntyy. 

T
Alakerran epämääräisestä huoneesta loihdittiin suihkutilat ja wc. 

55 000 remonttibudjetilla Marko on loihtinut pariskunnalle myös leikkihuoneesta valtavan makuuhuoneen, jossa samassa on työtila. 

Petra ja Tuomas joutuvat tekemään vaikean valinnan, valitsevatko he rempan vai muuton. Huolenaiheina on esimerkiksi se, että ylä- ja alakerta ovat eri paria, joten myös yläkerta kaipaisi päivitystä. 

Lopulta he kertovat jännittyneille Annelle ja Markolle päätöksensä.

–  Remppa, Tuomas toteaa Markon hihkuessa onnessaan. 

Anne kertoo perheelle, että juuri toisen suihkun laittaminen nosti asunnon arvoa. Perhe osti talon vuonna 2013 hintaan 275 000 euroa. Remontin jälkeen Anne arvioi talon hinnaksi 430 000 euroa. Remonttikustannusten jälkeen arvo nousi siis 100 000 euroa.

T
Leikkihuoneesta rakennettiin vanhemmille makuuhuone. 

 Remppa vai muutto Suomi torstaisin Ruudussa ja klo 20 Nelosella.
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
08.09.2022 17:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa